Úgy tűnhet, hogy az extroveltáltaknak van nagyobb esélyük az első randevún, de a következőkből kiderül, hogy ez bizony közel sem így van. Bár ez előbbiek beszédesebbek, magabiztosabbnak tűnhetnek, de az értő figyelmet, egy valóban gondolkodásra serkentő beszélgetést, no meg persze a titokzatosságot gyakran vonzóbbnak tartjuk.

Az alábbiakban az önazonosításra szoruló introvertálók és az introverziós szakértők osztják meg a hat okot, amelyek a meglepő módon jók a társkeresésnél.

1. Az introvertáltak a rejtély mesterei

Mások számára kifejezetten szexi és izgalmas, ha nem tudnak meg mindent egyszerre a partnerükről. - mondta Laurie Helgoe, az Introvert Power ereje: Miért van a belső életed a rejtett erőd? A TMI világában ez a rejtély érzése erős.
Egy introvertált személlyel a beszélgetés olyan, mint egy hatalmas és összetett világba való utazás; Látod az út egy részét, de azt is tudod, hogy sokkal több érdekes látnivalód lesz még. - mondta Laurie Helgoe a HuffPostnak.

Egy introvertált személlyel a beszélgetés olyan, mint egy hatalmas és összetett világba való utazásForrás: Thinkstock

2. Értő figyelemmel hallgatnak

Felejtsd el a beszélgetés monopolizálását. Az introvertáltak úgy hallgatják azt, amit mondasz, hogy közben valódi érdeklődést mutatnak, és képesek átültetni a hallottakat a saját életük momentumaira. Ebből pedig így, egy kiváló beszélgetés kerekedhet. A csendes karizmának nagy ereje van a hangos világunkban.
A közelmúltban megjelent Harvard Business School tanulmány szerint az emberek, akik kérdéseket tettek fel, és gyakran visszajeleztek a másik mondandója közben, szimpatikusabbak voltak.

Forrás: Anna Syrovatkina for BrightSide.me
Ez a különbség az extrovertáltak és introvertáltak között
Te tudod magadról, hogy az extrovertáltak vagy inkább az introvertáltak csapatát erősíted? Nos, ha eddig kétségeid lettek volna, most eloszlatjuk. Az alábbi jópofa rajzok alapján el fogod tudni dönteni, hová is tartozol.

3. Az introvertáltaknak mélyebb kapcsolatai vannak

Az ilyen típusú embereknek kevesebb barátjuk, ismerősük van, jobban törekednek a másik megismerésére és megértésére. A felszíni bájcsevej nem az ő műfajuk. Összehasonlítottam magam az extrovertált barátommal: élvezi a rengeteg nőt a bárokban és klubokban, és meglehetősen gyors ütemben lép egyik szintről a másikra. Ugyan sokkal több telefonszám van a mobiljában, az én kapcsolataim azonban hosszabb ideig tartottak és sokkal érettebbek voltak. - mondta Steven Zawila, a Charming Introvert blog írója és szerkesztője.

Egy intorvertált személy kapcsolatai gyakran hosszabb ideg tartanak és sokkal érettebbek, mint egy extrovertáltéForrás: Thinkstock

4. Az introvertáltak tudják

Végiggondolják, hogy kitől mit várnak, várhatnak és azt, hogy ők mit tudnak nyújtani. Megfogalmazzák a potenciális kapcsolat előnyeit és hátrányait. Az introvertált emberek szánnak időt a párkapcsolat állandójának, azaz önmaguk megismerésére. A legtöbb esetben nem olyan párt keresnek, aki kiegészíti őket, inkább olyanra vágynak, aki érdekesebb emberré teszi a lényüket.

5. Időt szán a beszélgetésre

Az introvertáltak óvatosan mennek bele interakciókba, de ha ezt megteszik, akkor teljes mértékben elkötelezik magukat a beszélgetésnek.

A szobatársam extrovertált ember volt; a menő, a nyitott, a vicces, az energikus. Először nagyon irigykedtem rá, hogy könnyedén elegyedik beszélgetésbe és bátran flörtöl, de ahogy több időt töltöttem vele, rájöttem, hogy a figyelmét mindig megosztotta. Folyamatosan a telefonját nézte, vagy a szobát szkennelte.– mondta Chung, aki introvertáltként úgy érezte, hogy szobatársa folyamatosan elszalasztja a lehetőséget arra,, hogy mély, értelmes beszélgetéseket folytasson. Az introvertált lelassul a beszélgetés során, és teljes figyelmét felkínálja, ami annyira frissítő.

Az introvertált lelassul a beszélgetés során, és teljes figyelmét felkínálja, ami annyira frissítőForrás: Thinkstock

6. Az introvertáltak menedéket nyújtanak egy gyors és intenzív világban

Ebben a folyékony, folyamatosan változó modern világban az introvertáltak stabilitást és nyugalmat biztosítanak azoknak, akiket szeretnek. Az ilyen embereket kevésbé érdekli az előadás és a versengés, ők csupán veled szeretnének lenni.