Alig van időd beiktatni a napi menetrendedbe az edzést? Mégis szeretnél mozogni, fogyni, vagy éppen erősödni és fitt lenni? Próbáld ki a napi egyperces edzést!

Jillian Michaels fitneszedző, aki maga is anyuka, eredetileg gyermekes nőknek találta ki az 1 perces edzést. Az egy percben összeállított mozgás égeti a kalóriát, növeli a fizikai kondíciót, erősít, és gyorsítja az anyagcserét.

Forrás: giphy.com

"Nekünk, anyáknak a lehető leghatékonyabban kell felhasználnunk az időnket. Ezért a magas intenzitású intervallumedzés és a különböző izomgyakorlat kombinációja a legcélszerűbb eszköz. Jelszavam: stabilitás, agilitás, sebesség, erő, teljesítmény. Ezekre minden anyának szüksége van" - mondta Jillian.

Az edzés hat különböző gyakorlatból áll, mindegyiket 10 másodpercig kell csinálni. Maga az edzéssor így valóban 1 percig tart, de Jillian felhívja a figyelmet a pár perces bemelegítés fontosságára, ami lehet akár ugrálás vagy lépcsőzés, illetve az edzés utáni nyújtásra. Ezeket abban az esetben sem szabad elhanyagolni, ha csak egy percbe sűrítjük a napi testmozgást.

Ha több időnk van, és bírjuk, természetesen megismételhetjük a gyakorlatsort. Ebben az esetben minden perc után 10 másodperc pihenőt tartsunk.