Buday Péter alternatív receptjeivel még a legkalóriadúsabb magyar fogásokat is pillanatok alatt egészségesebbé lehet varázsolni. Az egészséges életmód ugyanis nem kell hogy íztelen legyen! Sőt, a gulyáslevest, a túrós csuszát vagy éppen a töltött káposztát sem kell száműzni az étkezésükből! A Keverd újra, Buday! a finom, változatos, laktató és pénztárcabarát ételekről szól!

 

Hozzávalók:

  • 1 db kanadai tök
  • 30 dkg darált sertéslapocka
  • 1 db tojás
  • 5 dkg aszalt szilva
  • 8 dkg sültalmakrém
  • 3 szál újhagyma
  • 0,5 db reszelt szerecsendió
  • egy csipetnyi chili (csak egy kis aromára van szükség)
  • 30 dkg cékla
Egészséges töltött sütőtök recept karácsonyraForrás: LifeTv

Elkészítése:

A kanadai tök kerek részét kimagozom úgy, hogy a tök egyben maradjon, és gömb formájú legyen. Vágok neki egy talpat, hogy ne billegjen.

Egy keverőtálba lereszelem a tök hosszúkás részének egy darabját. Hozzáadom a darált sertéslapockát. Hozzákeverem a sültalmakrémet, és az apróra vágott aszalt szilvát. Ütök bele egy tojást, hogy összefogja a masszát. Vágok bele három szál újhagymát, egy csipetnyi sóval, reszelt szerecsendióval, és egy nagyon kevés chilivel ízesítem, majd összegyúrom a masszát.

Amikor ezzel megvagyok, visszatöltöm a tök üregébe, alufóliával letakarom, és 70 percig sütöm 170 C-fokra előmelegített sütőben. 20 perccel a sütés vége előtt melléteszem a tök megmaradt tisztított darabjait. Tálaláskor felcikkezem, és karamellizált céklát adok hozzá. Ehhez megfőzöm a céklát, felcikkezem, és 4 dkg vajon lepirítom, miközben egy evőkanál balzsamecettel és sóval ízesítem.

 

Nézd meg a teljes adást!