A magyar plus size modell, Sirokai Diána, aki már saját kollekcióval is előállt, igazi világhírnévnek örvend. Az Instagramon közel 700 ezer követője van már, és többek között Kim Kardashian is felfigyelt rá. Csakis büszkék lehetünk Diánára, a testpozitív gondolkodásmód szószólójára. 

  • Diána és Kim Kardashian

Diána akkor kapott igazán nagy nyilvánosságot, amikor Kim Kardashian fürdős képét inspirációként használva, maga is fehér fürdőruhában pózolt. A kép bejárta a világsajtót, még Kim Kardashian is felfigyelt a fotóra, amit a következő modattal posztolt  a magyar modell: „Mindketten nők vagyuk, különböző testalkattal”.

Sirokai Diána még Kim Kardashiant is megihletteForrás: Instagram/dianasirokai
  • Photoshop kampány

Napjainkban nehéz megmondani, hogy mi valódi, és mi nem. A közösségi médiában és a magazinokban látott képek többsége kisebb-nagyobb részben különböző programok segítségével manipulálva van, így torzítva a valóságot. Vannak azonban, akik igyekszenek felnyitni a szemünket és a manipulált valóság súlyos következményeire is felhívják a figyelmet.

Ilyenek például a plus size modellek, akik az elmúlt években egyre több figyelmet követeltek, így pedig a hozzájuk fűződő testpozitív kampányok is egyre több emberhez értek el. Ezek a kampányok, projektek a legkülönbözőbb testalkatok szépségét hirdetik, és felhívják rá a figyelmet, hogy nem csak a xs-es méret lehet tökéletes.

D I A N A S I R O K A I (@dianasirokai) által megosztott bejegyzés,

2017-ben éppen Soraki Diána és kolléganője, Callie Thorpe álltak elő egy látványos projekttel, amivel tele is volt a világsajtó. A fiatal lányok egy profi fotóssal, Karizzával működtek együtt, hogy megmutassák, milyen mértékben képes a média a manipulációra, a valóság elferdítésére. Megdöbbentő egymás mellett látni az eredeti és a photoshoppolt képeket.

Ezek a projektek kifejezetten áldásosak, mert hiába gondoljuk azt néha, hogy a művi helyett visszatérőben van a természetesség, amikor egy-egy photoshop botrány aztán újra arcon csap minket. "Hamis világban élünk, ideje visszatérni a valóságba" - nyilatkozták a lányok

Sirokai Diána és Callie Thorpe közös projektjeFotó: Karizza
  • Mindennapi inspiráció

Az agyonszerkesztett Instagram-oldalak helyett kövesd be Diána oldalát, ahol nap mint nap inspirálódhatsz. Diána arra tanít, hogy szeresd önmagad kívül-belül, legyél magabiztos, és ne feledd, hogy egy nő szépségét nem a kilók száma határozza meg.

Erdős Juci plus size fotós legújabb kampánya: #mindideálokvagyunk

A plus size fotós, Erdős Juci újabb nagy dobása a #mindideálokvagyunk kampány, amivel a női sokszínűségre, és a sokszínűség szépségére akarja felhívni a figyelmet. A kampány mondanivalójának jegyében ezúttal is hétköznapi nők álltak modellt fehérneműben. Nézd meg a fotókat!