Szülei válása következtében lett érzelmi evő Christina McClaren, aztán csak fiatal anyukaként jutott el oda, hogy változtatnia kell. Ekkor már 172 kiló volt, és egy szimpla terpeszugrást sem tudott megcsinálni. Ismerd meg Christina történetét!

„11 éves voltam, amikor a szüleim elváltak. Nagyon rosszul éltem meg, és az evésbe menekültem, abban kerestem megnyugvást. Hirtelen nagyot változtak az étkezési szokásaim. Sokkal többet ettem, és persze a legkönnyebben, legolcsóbban elérhető ételeket, azaz főleg gyorskajákat. Pedig az anyukám többféle egészséges ételt is tartott otthon, viszont ha ettem is ezekből, például reggelire teljes kiőrlésű bagelt, akkor abból is egy rakatot.

Christina McClaren 2014-ben volt a legkövérebb, akkor 172 kilót nyomottForrás: Instagram/gringafitaf

A középiskola elején valamennyit sikerült fogynom, ugyanis egészségesebben kezdtem étkezni, és különböző sportokat is űztem. Sajnos viszonylag hamar visszaestem, a középiskolát végül 36 kilóval nehezebben fejeztem be, mint ahogyan elkezdtem. Az egészségtelen életmódomat és a rendszeres túlevést egészen 2014-ig folytattam, ekkor voltam a legkövérebb: 172 kiló.

Soha nem felejtem el a fordulópontot. Csütörtökön történt. Feliratkoztam egy bootcamp órára, hogy lekössem magam, amíg a fiam fociedzésen van. Mivel a középiskolában viszonylag aktív voltam, nem gondoltam, hogy nagy gondot fog okozni ennyi edzés, de hamar rájöttem, hogy óriási tévedésben élek. Nem tudtam egyetlen teljes kört sem lefutni a pályán, de még egy terpeszugrás-gyakorlatot sem tudtam megcsinálni. Egyszerűen nem bírtam felugrani. Ez pedig sokkoló volt. Harminc perc elteltével kijöttem az óráról, de azzal az elhatározással a fejemben, hogy nem élhetek tovább ennyire egészségtelenül.

Sokkal egészségesebb ételeket evett, teljes kiőrlésű gabonát, zöldségeket és gyümölcsöketForrás: Instagram/gringafitaf

Aztán pár nap múlva hirtelen ott tartottam, hogy salátát rendelek ebédre. Szóval próbáltam sokkal egészségesebb ételeket enni, minél több teljes kiőrlésű gabonát, zöldségeket és gyümölcsöket, de sajnos ezzel együtt is sokszor beleestem még a túlevés csapdájába. Éreztem, hogy nagyobb változásra van szükségem.

Megfogadtam, hogy folytatom a bootcamp órákat. Heti három napon jártam ezekre az edzésekre, két nap pedig súlyzókkal gyakoroltam egy edzőteremben. Ebben az évben 41 kilót fogytam, aztán visszajött rám 9. Azt hiszem, mivel nagyon aktív voltam a sport terén, újra lazulni kezdtek az étkezési szokásaim.

Aztán egy évig csináltam a ketogén diétát, majd rájöttem, hogy az alacsony szénhidráttartalmú, cukormentes diéta számomra a legideálisabb. Ezentúl persze az adagokra is figyeltem, és megtanultam előre tervezni az étkezéseket. Ezek mind sokat segítettek, de hozzáteszem, hogy maga az életmódváltás egy nagyon magányos út volt. A férjem és a fiam nem folytatták velem ezt az életmódot, így sokkal nehezebb volt, és mindennap ellen kellett állnom a kísértésnek, hiszen ők egészen máshogy étkeztek, mint én.

Hetente háromszor járt edzésekre, két nap pedig súlyzókkal gyakorolt egy edzőterembenForrás: Instagram/gringafitaf

Jelenleg 82 kiló vagyok, vagyis 90 kilót sikerült leadnom. Korábban mindig meggyőztem magam arról, hogy normális a legkövérebb anyukának lenni, most viszont elképesztően büszke vagyok magamra. A fogyás borzasztóan kemény munka, és az ember sokszor fel akarja adni, de a hitből mindig erőt lehet meríteni. Jelenleg a következő lépésekkel vagyok elfoglalva, úgymint a bőreltávolító műtét és az egészségfenntartás.”