Anyának lenni az egyik legszebb dolog a világon, ugyanakkor az egyik legnehezebb is. Tele van kihívásokkal, kérdésekkel, kételyekkel. Vajon jó anya vagyok? Akiben megfogalmazódik ez a kérdés, az biztosan az! De vajon mennyire befolyásol minket ebben a csillagjegyünk?

Az, hogy mi a horoszkópunk nem determinál minket. Ad egy alapot, amelyen aztán bátran változtathatunk, főleg ha ismerjük a csillagjegyünkben rejlő pozitívumokat és negatívumokat.

Előző cikkünkben szemügyre vettük, milyen tulajdonságokkal rendelkeznek a Kos, a Bika, az Ikrek, a Rák, az Oroszlán és a Szűz mamik (illetve szülők), most pedig jöjjön a maradék hat jegy.


MérlegA Mérleg szülőként nem egy állóvíz típus, mellette bizony nehéz unatkoznia a gyereknek. Kedves, odaadó és imád játszani a csemetéivel. Igyekszik a gyerekek minden igényét kielégíteni és támogatja őket abban, hogy felfedezzék a világot - így nem ritka, hogy el is kényezteti őket. Remek pajtás, barát, haver, s bár nincsenek szigorú szabályai, a tökéletességre való törekvése miatt komoly követelményeket állíthat gyermekeivel szemben.

A Mérleg szülő kedves, odaadó és imád játszani a csemetéivelForrás: Shutterstock

SkorpióA Skorpió nagyon komolyan veszi a szülői szerepkört és a szülői felelősséget. Rendkívüli módon ragaszkodik a gyermekeihez, ugyanakkor határozott elképzelései vannak a nevelésről. Odaadó és figyelmes, ám a rendszeres életmód, a határozott szabályok és a teljes engedelmesség híve is. Mindenről tudni akar, ami a csemetéivel történik, így megeshet, hogy olyan dolgokba is beleüti az orrát, amihez már kevés köze van – főleg, ha a gyermekei már nagyobbak.

NyilasA Nyilas szülőként igazán szabadszellemű, aki sokkal inkább barát és szövetséges, mint szigorú és következetes nevelő. Gyermekeit felfedezésre és kockázatvállalásra buzdítja, ehhez pedig ő maga is szívesen asszisztál, mondjuk egy utazás keretein belül. Mivel maga a Nyilas sem bírja a korlátokat, a csemetéit sem nagyon fegyelmezi, szinte teljes szabadságot biztosít a számukra, ami egy bizonyos ideig jó, egy idő után azonban a stabilitás hiánya a bizonytalanság érzésével töltheti el a kisebbeket. Érdemes tehát a Nyilasnak megtalálnia az egyensúlyt és meghúznia a határokat.

A Nyilas sem bírja a korlátokat, a csemetéit sem nagyon fegyelmezi, szinte teljes szabadságot biztosít a számukraForrás: Shutterstock

BakA Bak komoly, következetes és lelkes szülő, aki szigorú szabályok mentén gondozza a gyermekeit. Leginkább azt várja tőlük, hogy értelmesen és felelősségteljesen viselkedjenek valamint, hogy kövessék a lefektetett irányelveket. A Bak mégsem rideg, hiszen bár fontos számára a nevelés, mindezt játékosan teszi, és bár nehezen mutatja ki, a Bak szülő bizony rajong a gyermekeiért. Igaz, néha a munka miatt kevesebb ideje jut a családi életre, ám mindezt azért (is) teszi, hogy mindent megadhasson a csemetéinek.

VízöntőA Vízöntő talán a legextrémebb szülő az egész zodiákusban. Teljesen másképp neveli a gyermekeit, mint a legtöbben, ebben pedig legalább annyi a pozitívum, mint a negatívum. Szívesen kísérletezik az új pedagógiai módszerekkel – persze csak a szabadelvűekkel -, támogatja a kicsik felfedezési vágyát, nem kényszerít rá semmit a csemetéire, sőt egyenrangú partnerként kezeli őket. Egy bizonyos fokig ez jó, ám egy határon túl már inkább felelőtlenség, hiszen a gyerekek még nem képesek átlátni minden helyzetet és megítélni a döntéseik súlyát.

A Vízöntő szülő támogatja a kicsik felfedezési vágyát, nem kényszerít rá semmit a csemetéireForrás: Shutterstock

HalakA Halak szülőként is rendkívül érzékeny, aki az utódaiban önmaga meghosszabbítását látja. Érzékeny, empatikus, odaadó, szinte olvas gyermekei gondolatában, és teljesíti a még ki sem mondott vágyaikat is. A Halak számára a legnagyobb szülői kihívást a fegyelmezés jelenti, mivel képtelen meghúzni a határokat vagy akár nemet mondani. Engedékenysége miatt így gyermekei sok esetben a fejére nőnek - főleg, ha valamilyen erősebb jegy szülötteiről van szó.