Szerelme kezét fogva aludt el örökre: ma öt éve, hogy nincs már köztünk Somló Tamás

Somló Tamás halál gyermekkor karrier
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ma 5 éve, hogy Somló Tamás 2016. július 19-én örökre lecsukta a szemeit. A legendás zenész halálával hatalmas űrt hagyott maga után.

A II. világháború után, 1947-ben született a Józsefváros mélyén, Somló Iván Tamás néven. Szülei ötéves korában elváltak, Somló Tamás pedig bátyjával együtt az édesapjánál maradt. A kis Tamás mindent megtanult a józsefvárosi utcákon: focizni, verekedni, udvarolni. A család az 1956-os forradalom során majdnem emigrált, az indulás előtt azonban Tamás tüdőgyulladást kapott, így maradtak. Ha akkor elmennek, sose ismerjük meg Somló Tamás nevét - írja a Blikk.

Somló Tamás 2016. július 19-én hunyt el. Forrás: MTI/Kallos Bea

Beiratták az Állami Artistaképzőbe, itt lett a szenvedélye a szaxofonozás és itt ismerte meg barátját, Horváth Károlyt, azaz Charlie-t. 14 évesen teljesen hatalmába kerítette a rock and roll láz, néhány barátjával megalakította az Atlasz együttest. A kultikus Kex-ben folytatta, innen pedig némi kitérővel a Lokomotív GT-ben találta magát. 1973-ban jöttek ki a Bummm! című lemezzel, ami a csapat legerősebb nagylemeze volt, még a Rolling Stones lemezeinek producere is megkereste őket.

Somló Tamás magas hőfokon égett, élvezte az életet: négy gyermeke született, három fiú és az utolsó szerelmétől, Gyöngyvértől pedig a kis Lili. Amikor beteg lett, azt mondták neki, hogy csak pár hónapja van hátra, de még éveket élt, mert élni akart. Utolsó éveiben már a világtól visszavonultan élt és Gyöngyvér kezét fogva aludt el örökre, aki a mai napig nem tudta feldolgozni szerelme halálát.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.