Elkészült Oszter Sándor közutálatnak örvendő tava: a színész állítja, jogilag minden rendben van

Forrás: MTI/Beliczay László -
Diósjenő bíróság Oszter Sándor
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Rengeteg viszontagság után végre elkészült Oszter Sándor tava Diósjenőn. Az ügy a bíróság előtt is volt, a lakosság is tiltakozott ellene, de most végre végleges állapotába kerülhetett. Egyesek szerint a település éke lett, mások még mindig ágálnak ellene.

Oszter Sándor 2017-ben markoltatta ki a földet a villája szomszédságában, hogy egy több ezer köbméteres magántavat alakítson ki. A környékbeliek már akkor heves tiltakozásba kezdtek, mert szerintük a színész projektje veszélyezteti a híres Jenői-tavat. Oszter Sándor egy patakot terelt el, hogy táplálja a tavát, pedig arra a Jenői-tónak is szüksége lenne. A tó kialakítása közben rengeteg probléma merült fel, a helyiek folyamatosan feljelentéseket írtak, több bírósági tárgyalás és razzia is volt.

Elkészült Oszter Sándor saját tava, a színművész szerint jogilag is minden rendben van Forrás: MTI/Beliczay László

Minden viszontagság ellenére a tó elkészült, és mára a környék egyik látványossága lett, ám vannak, akik még mindig háborognak.

"Bár 2018-ban valóban született egy bírósági döntés, melynek értelmében vissza kellett volna állítani a környezetben mindent az eredeti állapotra, de az egy téves megállapítás volt. A másodfok feltárta az igazságot és helybenhagyta az eredeti terveket, vagyis ma már senki sem vitathatja, hogy jogilag minden rendben van a tó körül. A világon mindenhol értik és tudják, hogy a vízgyűjtés nagyon fontos dolog, többek között azért, mert a megváltozott klímában rengeteg erdőtűz alakul ki. Szóval értetlenül állok az értetlenség előtt. Jó, szép és hasznos ez a tó, nem csak nekem, de az egész környezet számára" - mondta a Borsnak Oszter Sándor, aki újra együtt van feleségével, Failoni Donatellával.


Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.