Zuhanás, üldözés, kihulló fogak, halál - ezt üzeni nekünk a 10 leggyakoribb rémálom

Forrás: Shutterstock -
halál zuhanás üldözés eltévedés magazin alvás fuldoklás rémálom
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Minden éjszaka alvás közben legalább 5 különböző alkalommal álmodunk, átlagosan 15-40 percig. Ez azt jelenti, hogy minden éjjel körülbelül 2 órát töltünk álmokkal. A rémálmok azonban gyakran megzavarják a pihenést: nem egy ember riad fel arra az éjszaka közepén, hogy rosszat álmodott.

A rémálmok azonban iránytűt is jelenthetnek az életünkben, ha tisztában vagyunk vele, hogy mit üzennek nekünk. Íme a 10 leggyakoribb rémálom és jelentésük:

1. Üldözés

Az üldözés az egyik leggyakoribb rémálom, ami leginkább azt jelenti, hogy a való életben menekülünk valami vagy valaki elől. Az álom arra hívja fel a figyelmet, hogy minél tovább menekülünk a problémák elől, annál több nehézséget fognak okozni az életünkben. Azt is jelezheti, hogy valamit elnyomunk magunkban, például haragot vagy féltékenységet. Ha ez utóbbi a helyzet, akkor az egyik ilyen álom üldözője valójában az elfojtott érzelmek megnyilvánulása lehet.

2. Zuhanás

A zuhanással kapcsolatos rémálmok leginkább azt jelzik, hogy elveszítettük az életünk felett az irányítást. Kudarcot vallanak a terveink, valami, amihez nagy reményeket fűztünk, nem sikerül. Jelenthet tehetetlenséget, kiszolgáltatottságot és a túlterheltség érzését is.

A zuhanással kapcsolatos rémálmok azt jelzik, hogy elveszítettük az életünk felett az irányítást Forrás: Shutterstock

3. Fulladás

Az álomban való fuldoklás biztos jele annak, hogy az életünk valamely területén túlterheltnek érezzük magunkat. Lehet, hogy a munkahelyünkön felmerülő végtelen feladatokkal nem tudunk megbirkózni, vagy esetleg a munka és magánélet egészséges egyensúlyának fenntartásába törik bele a bicskánk. Egy biztos, ha vízbe fulladásról álmodunk, érdemes egy lépést hátralépni a kötelezettségektől és egy kis időt szánni a lazulásra.

4. Halál

Amikor azt álmodjuk, hogy haldoklunk, az nagyon ijesztő tud lenni, holott ezeknek az álmoknak semmi köze a halálhoz. Általában azt jelzik, hogy az életünkben lezáródik egy epizód: egy párkapcsolat, egy munkahely és egy új kezdet következik.

Halálunk az álmunkban azt jelenti életünkben lezáródik egy epizód Forrás: Shutterstock

5. Eltévedni valahol

Ha azt álmodjuk, hogy eltévedtünk valahol, az nagy eséllyel azt jelenti, hogy bizonytalanok vagyunk abban: merre tartunk a valós életben, nem tudjuk, melyik irányba kellene haladnunk, hogy elérjük a célunkat. Nyugtalanok vagyunk, hisz új problémával szembesülünk, ami kiszámíthatatlan és ijesztő.

6. Kihulló fogak

A legtöbb embernek volt már olyan rémálma, hogy kihullanak a fogai. Ennek az egyik leggyakoribb értelmezése a mély személyes veszteséghez kapcsolódik, ami összefügghet egy szeretett ember halálával, egy munkahely vagy otthon elveszítésével, vagy egy szakítással.

7. Meztelenkedés a nyilvánosság előtt

Ha azt álmodjuk, hogy meztelenül állunk a nyilvánosság előtt, az annak a jele, hogy kiszolgáltatottnak érezzük magunkat. Lehetséges, hogy kiderült egy titkunk, mely miatt zavarban vagyunk, vagy amit szégyellünk. Azonban azt is jelentheti, hogy nem voltunk őszinték valamivel kapcsolatban, amit eddig próbáltunk elrejteni.

Ha meztelenek vagyunk nyílvános helyen, az annak a jele, hogy kiszolgáltatottnak érezzük magunkat Forrás: Shutterstock

8. Elkésni valahonnan

A késés az egyik leggyakoribb rémálom azok körében, akik iskolába járnak, vagy már dolgoznak és időben be kell érniük a munkahelyükre. Ezek az álmok általában arra utalnak, hogy nagy a nyomás az életünkben, vagy éppen félünk attól, hogy elszalasztunk valamit. Jelentheti azt is, hogy elszalasztottunk egy lehetőséget, mely miatt nagyon csalódottak vagyunk és haragszunk magunkra.

9. Csapdába kerülni

Ez a rémálom általában azt jelenti, hogy keményen próbálunk elkerülni valamit, amivel szembe kellene néznünk, legyen az egy személy vagy bármilyen érzelem. Azt is jelentheti, hogy csapdába kerültünk egy valós helyzetben: nem haladunk előre a karrierünkben, vagy úgy érezzük, hogy a személyes kapcsolataink nem vezetnek sehova.

10. Nyilvános WC

Ha az álmunkban nyilvános WC-t keresünk és nehezen találunk, az általában azt jelenti, hogy nehezen fejezzük ki a saját igényeinket és mindig másokat helyezünk előtérbe. Ha végül találunk egy WC-t, de az eldugult vagy használhatatlan, az arra utal, hogy senki nem hallgat meg minket, és időt kell szánnunk az öngondoskodásra.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.