Súlyos betegséggel küzdött Latinovits Zoltán: ma lenne 90 éves a színészóriás

Forrás: Fortepan / Szalay Zoltán -
halál Latinovits Zoltán színész barátság Bodrogi Gyula évforduló
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Szeptember 9-én lenne 90 éves Latinovits Zoltán. Ez alkalomból Bodrogi Gyula arról mesélt, milyen ember volt ő valójában.

Latinovits Zoltán olyan volt a magánéletében is, mint a színpadon: szuggesztív, indulatos, igazságkereső, harcos, sokszor kíméletlen - írja a Bors. Bodrogi Gyula személyesen ismerte Latinovitsot, és elárulta, milyen ember volt ő valójában.

Tisztában voltunk vele, hogy ő a legjobb, mégsem voltunk féltékenyek rá. Soha. Tudtuk, hogy egy igazságosztó, balhés zseni. Igazságkereső ember volt, ahogy ő fogalmazott: „összeférhetetlen". Latinovits a magánéletében egy különös életet élő srác volt: állandóan ott vibrált a személye körül a balhé.

emlékezett vissza Bodrogi, aki szerint Latinovits korai halála megrendítette a színészszakmát, de valójában benne volt a levegőben a tragikus végzet.

„Volt egy megfogalmazott betegsége, azt mondták: súlyos depressziós. Abban az időben erről úgy beszéltünk a színházi folyosókon, hogy a betegség tünetei hullámokban jönnek. És ezek a hullámok egyre sűrűbben érkeznek. Ha egyszer kettő hullám egybeesik, akkor jön a baj" – fűzte hozzá Bodrogi Gyula. Latinovitsot 1976 nyarán egy vonat gázolta halálra, és bár az akkori híradások szerint öngyilkos lett, egy későbbi kutatásban azt állapították meg, hogy a színész véletlenül került a gyorsvonat alá.

Latinovits Zoltán idén lenne 90 éves. Forrás: Fortepan / Szalay Zoltán

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.