Weisz Fanni hosszú ideig leginkább csak jelnyelvvel kommunikált, de az utóbb időben egyre többet szólal meg és a hallókészülékét is hordja. Barátai, családja és rajongói támogatják abban, hogy beszéljen minél többet. 

 "Az az igazság, hogy nem nagyon szeretek beszélni, mert valójában én teljesen siket vagyok, és nekem nem egyszerű használnom a magyar nyelvet, mert nem ugyanaz a magyar nyelv és a jelnyelv nyelvtani szerkezete, és a szabályai sem azonosak. Gyakorlatilag mintha két nyelvet beszélnék egy időben egyszerre" - mondta el Fanni a Borsnak

"Persze természetesen a családom, a párom ösztönöznek erre, mindig azt mondják, hogy 'tudsz beszélni, szépen beszélsz', és biztatnak. Így azt mondtam magamnak, hogy oké, akkor megcsinálom. Mivel jól sikerült, ezért folytatni szeretném" – tette hozzá a modell, aki nem először beszél arról, miért nem szeret hallókészüléket viselni: "Borzasztóan elfáradok tőle és csak akkor viselem, ha szükséges. Zajos helyekre sem szeretem felvenni. Csak a készülékre hagyatkozva nehéz számomra kommunikálni, a hallás utáni értelmezés is, így akkor kényelmes, ha jelnyelvvel is kiegészül" - fejtette ki. 

Forrás: instagram.com/realweiszfanni