Már a tizedik ember ünnepli 100. születésnapját egy olasz faluban!

Forrás: Shutterstock -
öregedés Olaszország kor születésnap
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Már a tizedik ember tölti be századik életévét egy olasz faluban, Perdasdefoguban. A település kiemelkedő, hiszen Szardínián nincs másik olyan település, ahol a száz éves idős emberek száma meghaladná a tízet. 

Egy olasz falu, Perdasdefogu napokon belül rekordot fog dönteni, ugyanis a településen már a tizedik ember tölti be századik életévét - írja a Guardian.

A helyi lakosok közül Vittorio Lai szombaton, Piuccia Lai pedig ezen a héten lesz 100 éves. Érdekesség, hogy Szardínián egyébként is magas azoknak az aránya, akik átlépik a kerek számot. Összesen 534 ember él a szigeten, akik már betöltötték századik életévüket.

Forrás: Shutterstock

A kutatókat régóta foglalkoztatja az, hogy mi lehet a hosszú élet titka. Egyesek szerint elég csupán a bőrünket táplálni, míg mások szerint a fiatalság kulcsa az egészséges életmódban van. Vittorio Lai is nyilatkozott a témában és szerinte az életmódban rejlik a titok: kevés húst eszik, alig kávézik és sosem állt fel tele hassal az asztaltól.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.