Kiderült, mi történt a kijevi óvóhelyen éneklő hétéves kislánnyal, aki megríkatta a világot

Forrás: Twitter -
betétdal Orosz-ukrán háború Jégvarázs orosz ukrán háború Kijev
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az egész világ lélegzetvisszafojtva figyeli, hogy mi történik Ukrajnában. A kijevi óvóhelyen éneklő hétéves kislány, Amelie a felvétel készítése óta sikeresen kimenekült Kijevből, és most nagymamájánál, Lengyelországban húzza meg magát.

Néhány nappal ezelőtt az egyik kijevi óvóhelyen készült az a felvétel, amelyet az amerikai CNN hírcsatorna is levetített. A videóban egy ukrán kislány, Amelie énekli a Jégvarázs című mesefilm ikonikus betétdalának ukrán nyelvű változatát. Nemcsak a többi menekültet, a világot is megríkatta a kislány éneke, sőt, a dal szerzője sem hagyta szó nélkül az előadást.

Szerencsére a kis Amelie több száz másik civillel együtt kimenekült Kijevből, jelenleg pedig a legnagyobb biztonságban van Lengyelországban. A kislány a BBC-nek mesélt arról, hogy élte meg a kijevi óvóhelyen töltött napokat, és azt is elárulta, mire vágyik a legjobban.

- mondta Amelie arra a kérdésre válaszolva, milyen volt az óvóhelyen. Amikor a kislány megtudta, hogy több millióan látták, hogyan énekel, megköszönte mindenkinek, hogy élvezték az előadást.

Amelie jelenleg Lengyelországban van. Forrás: Twitter

Az ukrán kislány arra a kérdésre, hogy mit szeretne a legjobban, azt válaszolta, hogy az édesanyjával és az édesapjával akar lenni, természetesen Kijevben.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.