Nobel-békedíjra jelölték Böjte Csabát

Forrás: MTI/Biró István -
misszió dévai árvák Dévai Szent Ferenc Alapítvány Kásler Miklós Böjte Csaba Nobel-békedíj
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Csaba testvér. Mindannyian így hívjuk Böjte Csabát, függetlenül attól, hiszünk, vagy sem, vallásosak vagyunk, vagy sem.

Ha meghalljuk, hogy „dévai árvák", felekezettől függetlenül tudjuk, hogy arról a 2500 gyermekről van szó, akiről a Böjte Csaba által alapított Dévai Szent Ferenc Alapítvány gondoskodik szívvel-lélekkel.

Böjte Csaba Forrás: MTI/Biró István

Kásler Miklóst, az Emberi Erőforrások Minisztériumának vezetőjét sem hagyja hidegen Csaba testvér tevékenysége, ezért Nobel-békedíjra jelölte az évtizedek óta az emberek szolgálatában álló ferencesrendi szerzetest. Erről a miniszter a Facebook-oldalán adott hírt:

„Böjte Csaba gyermekmentő missziójával egy olyan új személetet hozott el ebbe a térségbe, amely a békés egymás mellett élésre sarkalja az ott élőket. A megmentett emberéletek mérhető eredményeként pedig azt gondolom, hogy több évtizedes munkájának gyümölcseként megérdemelné az idei Nobel-békedíjat!" - írta a közösségi médiában megosztott fotóhoz Kásler Miklós.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.