A csillagjegyek sötét oldala - kicsoda Lilith, és mi köze az asztrológiához? 2. rész

Forrás: Wikipedia/ Atkinson Art Gallery Collection/Copyright information http://www.artuk.org/artworks/65854 -
asztrológia csillagjegy Lilith horoszkóp magazin
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az asztrológiában Lilith a Fekete Hold, ő képviseli lelkünk sötét oldalát. A tudatalatti, elnyomott érzelmeket, késztetéseket, de még a párkapcsolatban betöltött szerepünket is ő határozza meg.

Lilith a női szexualitás legtisztább formája, és a tapintat, a finomság hiánya, a kontrollálhatóságra való képtelensége tette számkivetetté. Hogy megértsük, tudatában kell lennünk a szexuális természetünknek, amelyet nem lehet irányítani.

Az előző cikkben részletesen leírtuk, hogy ki is Lilith, és mit kell tudni az asztrológiában betöltött szerepéről, emellett azt is leírtuk, hogy mi alapján tudod kideríteni, hogy Lilith melyik jegyben állt a születésedkor. Ebben a cikkben pedig végigvesszük Lilith főbb tulajdonságait a csillagjegyekben.

Lilit újkori ábrázolása John Maler Collier festményén Forrás: Wikipedia/ Atkinson Art Gallery Collection/Copyright information http://www.artuk.org/artworks/65854

Kos Fekete Hold

A Kosban lévő Lilith szereti a harcot, és az impulzusok uralják. Függetlenségre ösztönöz, és arra, hogy a haragodat tettekre váltsd. Azt akarja, hogy urald az ellenségeidet. Ha valaki keresztbe tesz, könyörtelen agressziót válthat ki. Rettenthetetlen vezetővé tesz, és folyamatosan cselekvésre késztet. Ha kell, a végletekig küzd olyan ügyekért, amelyeket fontosnak tart, és határozottan védi a nézeteit. A szerelemben nyughatatlan, és erős szexuális vágy jellemzi. Túláradó érzékiség jellemzi, nagyon közvetlen a szerelemben, de időnként sok lehet.

Bika Fekete Hold

A Bikában lévő Lilith ellenállhatatlan. Hihetetlenül érzéki, néha még túlzásba is esik. Rajong a szexért, és szinte bármit megtesz az élvezetekért. Késztetést érez arra, hogy halmozzon, és végtelenül makacs. A szex nagyon fontos az életében, de az igazán túlfűtött Lilith csak akkor kerül elő, ha a partnerrel nagyon bensőséges kapcsolatban van. A másik szélsőség nála a szexuális ridegség, ami pedig a magány érzéséhez vezet. Azt gondolhatja, a szex a szerelem egyetlen tárgya, ezt viszont partnere érezheti szeretetmegvonásnak is, ez ami megingathatja a párkapcsolatot.

Ikrek Fekete Hold

Az Ikrekben lévő Lilith mindent meg akar tapasztalni. Kíváncsi, de nagyon éles a nyelve, amit nem mindenki fog értékelni. Lilith legnagyobb fegyvere itt az elméje, és tudja is, hogy hogyan használja. Emellett az Ikrekben lévő Lilith sosem elégedett, felületes, sokszor szkeptikus, kicsinyes és gyerekes. A következetesség nem az erőssége. Szeret gaz csábítóként fellépni, mellyel csupán büszkeségét simogatja, és szereti a trófeákat. A nők és a férfiak is felületesek lehetnek a szerelemben, jobban törődnek a külsővel, mint bármi mással. Ha valaki mégis megfogja, teljesen elveszti az eszét.

Rák Fekete Hold

Bár a Rákra alapvetően finom, nőies, gondoskodó jegyként tekintünk, ha összekeveredik Lilith-tel, akkor a női erőt testesíti meg. Lehet csábító vagy gondoskodó, de fontos, hogy ne vigye túlzásba az adakozást, mivel az kiszívja az energiáit. Rendkívül intuitív, a hálószobában alázatos, de valójában érzelmi manipulátor. Sokszor szenvedhet szeparációs szorongásban, így fontos, hogy megtanuljon függetlenedni. Nem áll távolt tőle a túlzott féltékenykedés, és úgy érezheti, rendelkezik a partnere felett.

Oroszlán Fekete Hold

Az Oroszlánban lévő Lilith nagyon vonzó, és ezzel tisztában is van. Bár magabiztos, hajlamos arra, hogy a megszállottjává váljon mások jóváhagyásának. Az Oroszlánban lévő Lilith a nárcizmus megtestesítője: büszkesége a legrosszabb ellensége. Hiú és figyelemfelkeltő, amit mások elbűvölőnek látnak. A szex számára előadás, és nagyon természetesen játszik. Hajlamos a hazugságra, a hűtlenségre, azonban a félreértett áldozatot fogja játszani, még akkor, ha legbelül tudja, hogy ő volt az, aki elárulta partnerét.

Szűz Fekete Hold

A Szűzben lévő Lilith tudja, hogy mit akar és hogy azt hogyan szerezheti meg. A hálószobában inkább az alárendelt szerepet tölti be, párkapcsolataiban hajlamos saját magát elnyomni és kisebbnek érezni magát. Titokzatos és érzéki, szinte behatol a szeretője elméjébe. A végletek között él: vagy kényszeresen hajhássza a tökéletességet, vagy épp ellenkezőleg, iszonyatosan rendetlen. Szexualitásban vagy nagyon nyitott és világos, vagy ellenkezőleg, elfojtja ösztöneit. Inkább az ideális, mint a reális szerelmet keresi.

Mérleg Fekete Hold

A Mérlegben lévő Lilith számára nagyon fontos az egyensúly. Tökéletes partner akar lenni, de saját magához is hűséges akar maradni, ezt azonban nehéz elérnie. Lilith ebben a jegyben is csábító, és teljesen ellenállhatatlan. Ugyanakkor a megalkuvást, kompromisszumot nem ismeri, és sokszor érezheti úgy, hogy a partnere túl sokat követel tőle. Imádja a szexet és a testiség szépségeit, fontos számára a külső, de hajlamos túldramatizálni a szexuális kapcsolatot. Könyörtelen, és cinizmussal leplezi kiszolgáltatottságát.

Skorpió Fekete Hold

A Skorpió kapcsolódik mindenhez, ami sötét és titokzatos, és nagy szexuális energiákkal rendelkezik. Lilith a Skorpióban a legerősebb csábító, fantasztikus az ágyban, de zsákmányként tekint partnereire. A Skorpió jegyében Lilith megszállottan féltékeny lehet, így fontos, hogy megtanulja a bizalom értékét. A szexualitás határait a végletekig kitolhatja, legyen szó a gátlásosságról vagy akár a féktelenségről.

Nyilas Fekete Hold

Lilith a Nyilasban igazi hedonista. Szeret megtapasztalni dolgokat, és hajlamos lehet a túlzásra is. Fontos, hogy türelmet tanuljon, még akkor is, ha a dolgok számára unalmassá válnak, és gondolkodjon, mielőtt beszél. Előfordul, hogy keveri a pénzt a szerelemmel, ezzel jutva érzelmi előnyökhöz. Az újdonságok iránti vágy késztetheti hűtlenségre, azonban ő mindvégig ártatlannak érzi magát. Rá kifejezetten igaz a mondás, hogy szerelemben és háborúban mindent szabad.

Bak Fekete Hold

A Bak szereti az eredményeket és státuszt, ez pedig hatványozottan igaz, ha Lilith is ott van. Megszállottja lehet a hatalomnak és a számára sikeresnek tűnő embereknek. Könyörtelen, és ha vágyai nem teljesülnek, rideggé válhat. A Bakban Lilith valamilyen gátlást szimbolizál, amelynek nem feltétlenül van köze a szexualitáshoz: azonban számára a szexualitás háttérbe szorul, akár teljesen el is utasíthatja.

Vízöntő Fekete Hold

A Vízöntőben lévő Lilith igazi lázadó, és szereti a saját rendszere szerint csinálni a dolgait. Bár nincs baj azzal, hogy hű önmagához, emiatt mégis sokszor kívülállónak érezheti magát. Ahogy az életben, a hálószobában is rebellis, fontos számára, hogy partnere különbözzön másoktól. Szókimondó, és megszállottan vágyja a szabadságot. Szexualitása állandóan változik, libidója néha a tetőfokára hág, de előfordul, hogy teljesen magába zárkózik. Az ösztöneinek él.

Halak Fekete Hold

A Halakban lévő Lilith sokszor eltéved a saját álomvilágában, és jobban is élvezi a saját fantáziáját, mint a valóságot. Az embereket nem olyannak látja, amilyenek, hanem olyannak, amilyennek látni szeretné őket. A hálószobában alázatos, a szexet a menekülés egy formájaként is használja. Érzelmeit elfojtja, és a kaotikus helyzetekben önsajnálatba menekül.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.