Tökéletes pirítós? Létezik, mutatjuk, hogy készítsd!

Forrás: Shutterstock -
pirítós tökéletes Mindmegette gasztronómia
A kenyérpirítók megjelenésével akár a tökéletes pirítósok kora is eljöhetett volna, de hiába a modern szerkezet, az eredmény, akármit is teszünk, legtöbbször elmarad a várakozásoktól.

Mindenkinek mást jelent a tökéletes reggeli, de egy dologban megegyezhetünk, egy hibátlan pirítós némi fokhagymával vagy egy jó avokádókrémmel isteni választás lehet. Ám hibátlan piriítóst készíteni nem is olyan egyszerű, sőt, sokan vagyunk, akiknek szinte soha nem jön össze.

Hiába az időbeállítások, sokszor azok sem segítenek, pedig egyáltalán nem mindegy, mennyi ideig hagyjuk sülni a kenyérszeleteket. Ha nincs elég ideig a pirítóban, akkor egy alig langyos és puha pirítós jut a reggelink mellé, ha pedig túl hosszan sütögetjük a szeleteket, megégnek és kapargathatjuk le a fekete részeket, ami mindannyian tudjuk, mit hagy maga után. Így van ez, azaz csak volt eddig, mert most lerántjuk a leplet a tökéletes pirítósról.

Avokádós pirítós fetával, olívaolajjal és gránátalmával Forrás: Shutterstock

Egy 2011-es kutatás során egy hét alatt 2000 szelet kenyeret pirítottak meg, hogy megvizsgálják, mennyi idő, milyen teljesítmény és hőfok kell a lehető legfinomabb, legtetszetősebb sült kenyérszelet elkészítéséhez.

Arra jutottak, hogy a tökéletes pirítós aranyszínű, belül puha, kívül pedig tizenkétszer ropogósabb. S hogy mi kell ahhoz, hogy ezt az eredményt elérjük? Egy 900 W teljesítményű, hatfokozatú kenyérpirító, amelyet ötös fokozatra állítottunk, hogy aztán a kenyérszeleteket 216 másodpercig, azaz 3,6 percig pirítsuk benne.

Persze ez nem minden. Ha szeretnél még + jótanácsokat kapni kenyérpirítás témában, olvasd el a Mindmegette cikkét.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.