Számos jel utal arra, hogy nem jó méretű melltartót viselsz

Forrás: Shutterstock/Abelena -
mell melltartóméret egészség mellbőség
A nők 80 százaléka nem a számára megfelelő méretű melltartót viseli, pedig a jó méret megválasztása nem csak a szépség és a kényelem miatt lenne fontos, az egészségünkre is hatással lehet.

A nem megfelelő méretű melltartó viselése hosszútávon rossz testtartáshoz, váll- és hátfájáshoz vezethet. A bőrünkön is nyomot hagynak ezek a darabok: irritációt, gyulladást, zúzódásokat, gombás fertőzéseket, jóindulatú bőrkinövéseket és viszketést okozhatnak.

A nem megfelelő méretű melltartó viselése hosszútávon rossz testtartáshoz, váll- és hátfájáshoz vezethet. Forrás: Shutterstock/Abelena

Számos jel utalhat arra, hogy nem jó méretű melltartót viselsz. Az első erre utaló dolog az lehet, ha kényelmetlennek érzed az adott darabot. Ha nem megfelelően illeszkedik, húzogatni, igazgatni kezdjük. A lecsúszó pántok, a kosárból kibuggyanó vagy éppen abban elvesző mellek egyértelműen erre utalnak - írja a Huffpost.

A megfelelő melltartó megtalálásában a fehérnemű szaküzletekben tudnak segíteni. Az első és legfontosabb dolog az, hogy pontosan lemérnek. Először a hátunk körfogatát közvetlen a mell alatt, majd a mellbőséget a mellcsúcsnál. A mellbőségből ki kell vonni a mell alatti körméretet. Minél nagyobb a különbség, annál nagyobb a kosárméret. A melltartóméret kiszámítására egyébként már vannak szuper kalkulátorok a neten, például ez is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.