Így mozgasd meg magad az irodában!

Iroda irodai munka életmód tanácsadó fitneszedző szakértő hátfájás Balogh Rita gerinc
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Bettina irodai munkát végez, így sokszor küzd azzal, hogy elgémberedik a háta, fáj a lába, vagy éppen a nyakának és a fejének tenne jót egy kis mozgás. Balogh Rita fitneszedző és életmód-tanácsadó, a Life.hu szakértője ellátta őt olyan mozgástippekkel, melyeket kis helyen, a kollégák zavarása nélkül lehet végezni és még hatékonyak is. Szemezgess közülük te is! 

"Kedves Rita!

Én olyan mozgási ötletekre lennék kíváncsi, amit munkahelyen, munkaidőben, irodában végezhetünk.

Nagyon sokszor érzem, hogy elgémberedik a hátam, de a konyháig való sétánál tovább sajnos nem tudok menni nap közben. Több fitneszlabda is van az irodánkban, időnként ezen ülünk, de jó lenne pár egyszerű, kis helyen is elvégezhető mozdulat. Olyanok, melyekkel egész biztosan jót teszünk, eléggé átmozgat, kis helyen is végezhető, nem zavarom vele a munkatársaimat, és ami a legfontosabb, elmulasztja a hátfájást.

Tudnál nekem ilyeneket tanácsolni?
Nagyon köszönöm,

Bettina"

Forrás: Thinkstock
Forrás: Thinkstock

Kedves Bettina,

Irodai munkavégzéskor a rengeteg ülés miatt főként a nyak, a gerinc és a végtagok vannak a legjobban igénybe véve. A nyakunkat és vállunkat érdemes óránként megmozgatni: fej- és vállkörzések, valamint fejdöntögetés mindkét oldalra. A lábunkat is könnyedén meg lehet tornáztatni anélkül, hogy ez valakit zavarhatna: vedd le a cipőd és tégy úgy, mintha a földről egy ceruzát szeretnél felvenni, tehát szorítsd össze erőteljesen az összes lábujjad, majd engedd el és feszítsd szét a lábujjaid, amennyire csak tudod. Eez a módszer napjában többször végezve rendesen megdolgoztatja a lábszárizmokat.

A sok monoton gépelés a kezet sem kíméli, érdemes itt is beiktatni óránként egy alapos csuklókörzést, valamint lehet kapni sportboltokban különféle marokerősítő gumikarikákat. Érdemes ilyet is beszerezned az irodába. Ezek azért fontosak, mert elkerülhető vele az ínhüvelygyulladás is.

Ezután állva érdemes nyújtózkodni, mely segít abban, hogy a lemerevedett hátizmokat megnyújtsa. Utána végezz törzskörzéseket és törzsdöntéseket, majd a szék támlájába kapaszkodva lehet lábujjra emelkedéseket is csinálni, páros lábbal vagy egyik lábbal, jól megfeszítve a lábszárizmokat. Ha pedig emeletes irodában dolgozol érdemes lépcsőzni a liftezés helyett.

Üdv.: Rita



Tedd fel kérdéseidet az info@life.hu címen! Kérdéseddel együtt azt is írd meg, hogy a Life.hu melyik szakértőjétől szeretnél választ kapni. Ezt követően hamarosan megjelenik a cikk, amely segítséget nyújthat számodra.

Kövesd a Life.hu-t a Facebookon is!



Most megtudhatod, mennyire vagy stresszes!

Téged könnyen zavarba lehet hozni, vagy ember legyen a talpán, akitől megfutamodsz? Elemésztenek a gondok, vagy rugalmasan kezelsz mindenféle változást? Most kiderül!




Gyümölcsös, vitaminos, olajos ajakápolókhttp://www.life.hu/szepulj/20130105-a-legjobb-ajakapolok-szaraz-cserepes-ajkakra.htmlSzáraz, cserepes száj? Így lesz újra csókolnivalóan puhahttp://www.life.hu/szepulj/20121129-cserepes-ajkak-okai-kezelese-hazi-gyogymodok-ajakradir-recepttel.htmlPuha és szexi ajkak - 3 tuti házi módszerrelhttp://www.life.hu/szepulj/20120120-puha-es-szexi-ajkak-3-tuti-hazi-modszerrel.htmlSosem késő belevágni! Fogszabályzó 40 évesenhttp://www.life.hu/gyogyulj/20130227-fogszabalyzas-40-ev-felett-dr-budai-zsolt-fogorvos-a-lifehu.htmlA túl sok ápolástól is megbetegedhet a bőrödhttp://www.life.hu/szepulj/20130225-pattanasok-miteszerek-borhibak-kezelese-dr-kaszab-csilla-valaszol.htmlLaptop és tévé előtt eszel? Az életeddel játszolhttp://www.life.hu/gyogyulj/20130224-etkezes-laptop-elott-egeszsegtelen-benke-rita-termeszetgyogyasz-valaszol.htmlVigyázz a böjttel! Nem mindegy, hogy mit eszelhttp://www.life.hu/ez-zsir/20130222-bojt-ideje-alatt-hogyan-etkezzunk-gyorki-nike-dietetikus-szakerto-valaszol.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.