Derékgyakorlat labdával – nem könnyű, de nagyon hatékony!

Fotó: Hámori Zsófia/Life.hu -
derék Nagy Amarilla bikini mozgás edzés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Azt már tudjuk, hogyan lesz szálkás karunk és formás popsink nyárra, ám a bikinialakhoz a darázsderék sem árt. Nagy Amarilla, a Life.hu aerobikoktatója ezúttal kedvenc labdás derékgyakorlatait mutatja be.

1. Melegíts be!

Mozgasd át magad a szabadban – induljon 6-7 perc tempós sétával az edzés. Majd kis törzskörzésekkel melegítsd be a derekadat, végül nyújtózkodj ellentétes karokkal és lábakkal a magasba. Fontos, hogy a deréktájékodat kellőképp felkészítsd az edzésre.

2. Könnyű nyújtózás kislabdával

Akár labda nélkül is végezhetnéd ezt a gyakorlatot, Amarilla mégis eszközzel mutatja be, mert így koncentráltabban mozgatja át az izmokat, emellett a kislabda gördülése segít megérezni a törzs folyamatos hajlítását. Állj vállszélességnél nagyobb terpeszben, a bal kezedet tedd tarkóra. Jobb kézzel szorítsd a jobb combodhoz a labdát, lassan kezdd legörgetni a térded vonaláig, majd húzd vissza. Végezd el oldalanként 40-szer.

Fotó: Hámori Zsófia/Life.hu

Mire jó?

A gyakorlat edzi és formálja a derék izmait, és fejleszti a koordinációs képességedet is.

3. Derékedzés fitballal!

Ha úgy érzed, egy kicsit nehezebb gyakorlatot is bevállalnál, próbáld ki a fitballos derékedzést. A jobb talp alá tedd be az eszközt, és told el egészen messzire magadtól, hogy a térd nyújtva legyen, ezáltal a belső combizmok is megnyúlnak.Támaszkodj rá a jobb talpaddal, közben emeld a nyújtott karokat a füled mellé. A láb végig maradjon a labdán, lassan hajlítsd a törzsedet, és engedd magad a nyújtott láb irányába, majd engedd vissza. Végezd el oldalanként 20x a gyakorlatot.

Fotó: Hámori Zsófia/Life.hu

Erre figyelj!

Nagyon lényeges, hogy a karok végig maradjanak nyújtva, a fülek mellé szorítva. Az is fontos, hogy a test egy síkban maradjon: ne dőlj ki túlságosan se előre, se hátra, és a medencédet se told ki az ellenkező irányba.

4. A gyakorlat, ami csúcsformába hoz

Most pedig következzen egy haladóbb gyakorlat, ami nemcsak a derekadat, de a combodat is edzi. Helyezkedj el a talajon térdelőtámaszban, hozd a jobb oldaladhoz a fitballt, majd lassan hajolj a labdára. Vidd rá a testsúlyodat, és a jobb karral öleld át az eszközt. Nyújtsd ki a bal lábadat és a bal karodat, majd lassan emelkedj fel, és érintsd meg bal kézzel a bal térdedet. Végezd el oldalanként 30x.

Fotó: Hámori Zsófia/Life.hu

Erre figyelj!

Ennél a gyakorlatnál nagyon fontos, hogy ne siesd el a mozgást: semmiképp ne erőből, hanem lendületből dolgozz. A nagylabdás edzés, különösen egy ilyen összetett gyakorlat fejleszti az egyensúlyérzékelést, ráadásul a derekadon kívül a farizom oldalsó része és a combok is dolgoznak.

5. Nyújtás

A derék izmai rövidülésre hajlamosak, így le ne maradjon a nyújtás. Állj meg csípőre tett kézzel, vállszélességű terpeszben. Nyújtózz meg bal oldalra a jobb karoddal. Tartsd ki a pózt fél percig, majd jöhet a másik oldal. Ide kattintva találsz még több, eszköz nélküli derékgyakorlatot, illetve nyújtást is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.