Almaecet, a tökéletes és megfizethető méregtelenítő - a fogyásban is segít!

Forrás: Thinkstock -
méregtelenítés fogyás almaecet recept
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az almaecet csupán egy gyöngyszem a sok egészséges dolog közül, nem is csoda, hogy mostanában ennyire felkapott lett. Egyre több kutatás számol be a jótékony hatásairól, aminek az eredménye meglepi az embereket. A hozzáértők is csak javasolni tudják - próbáld ki a legszuperebb recepteket!

Az almaecet gátolja a túlzott étvágyat, segít a fogyásban, szabályozza a vércukorszintet, csökkenti az ízületi fájdalmakat, jótékonyan hat az emésztésre, és nem utolsósorban az egyik legjobb természetes méregtelenítő és zsírégető. Daganatos betegségek megelőzésében is nagy szerepe van, hiszen magas az antioxidánstartalma. Megtisztítja a szervezetünket a méreganyagoktól, valamint segít a májnak és a veséknek a káros anyagok feldolgozásában.

Forrás: Thinkstock

Tudtad?

Az almaecet az abszolút megfizethető méregtelenítőszerek közé tartozik - a szupermarketekben egy fél literes üveg általában 250 forint körül kapható.

Sőt, lúgosít is, ami meglepő, hiszen az almaecet is ecet, vagyis egy sav. A lúgosító kúrákban azonban előszeretettel alkalmazzák, mivel az almaecetben lévő ecetsav egy elég gyenge sav, és ezt nagyon könnyen felhasználja a szervezet. A megmaradt anyagok pedig lúgosító hatásúak.

Mit mond a szakértő?

Ihász Katalin, a Life.hu dietetikusa is bátran ajánlja az almaecetet a fogyni vágyóknak. ,,Az almaecet jótékony hatásait már az ókori kultúrákban élő emberek is felismerték és alkalmazták. Az almaecet ecetsav és aromaanyagok vizes oldata, összetevői pozitívan hatnak a szervezetre. A benne lévő pektin serkenti az emésztést, csökkenti a koleszterint, a gyomorra és a bélrendszerre kedvező hatással van. Bázikus kémhatást vált ki a szervezetben, jó hatással van a keringésre, ráadásul immunerősítő is."

Almaecet, a megunhatatlan - 4 tuti recept

Alaprecept

Hozzávalók:
2 evőkanál almaecet
1 csésze szénsavas vagy szénsavmentes víz

Így készítsd el!

Öntsd az almaecetet egy pohárba, majd hígítsd fel egy csésze vízzel. Fogyaszd napi 2-3-szor hidegen az étkezések előtt!

Life.hu tipp

Takarítás ecettel - ezt imádni fogod! ITT megmutattuk, hogyan használd ezt a természetes csodaszert!

Almaecet citromos vízzel

Hozzávalók:
1 pohár víz
1 evőkanál almaecet
1 evőkanál citromlé
fél teáskanál őrölt fahéj
egy csipetnyi Cayenne-bors
méz ízlés szerint

Így készítsd el!

Mindössze annyi a dolgod, hogy alaposan összekevered a hozzávalókat. A citromlé és a Cayenne-bors serkenti az anyagcserét, így tökéletes választás lehet azoknak, akik méregtelenítéssel szeretnének hozzájárulni a sikeres fogyókúrához.

Forrás: Thinkstock

Áfonyás ital almaecettel

Hozzávalók:
¼ csésze cukrozatlan áfonyalé
1 evőkanál almaecet
1 evőkanál citromlé
1 csésze víz
méz ízlés szerint

Így készítsd el!

Az első három összetevőt keverd össze egy pohárban, majd add hozzá a vizet. Akár mézzel is ízesítheted, és ha szükséges, még egy kis vizet is önthetsz hozzá. Ez az ínyencség különösen jót tesz a máj, a vesék, a belek és a nyirokrendszer egészségének, amelyek mind hozzájárulnak valamilyen úton-módon a méreganyagok kiürítéséhez a szervezetből.

Life.hu tipp

Csodás hajvíz a fénylő tincsekért - almaecettel! ITT megmutattuk, hogyan csináld!

Zöld tea almaecettel, hogy könnyebben menjen a fogyás

Hozzávalók:
1 csésze zöld tea
1 evőkanál minőségi almaecet
méz ízlés szerint

Így készítsd el!

Főzd le a zöld teát, hagyd kihűlni, majd add hozzá az almaecetet és a mézet. Ez az ital fokozza az anyagcserét és segít a fogyásban, köszönhetően a zöld tea erős méregtelenítő hatásának.

Kalóriák fogságában - étkezési szokások, amiket még ma felejts el!http://www.life.hu/ez-zsir/20150108-3-mozgasforma-amit-mindenkepp-probalj-ki-2015-ben.htmlAhhoz, hogy életmódot válts, fel kell hagynod az egészségtelen étkezési szokásaiddal is - és itt nem csak a gyorséttermekre és a chipsekre gondolunk. A sikertelen diéták után vagy a fogyókúra felgyorsítása érdekében sokan fordulnak olyan módszerekhez, amelyek egészségtelenek, és ezek hosszú távon nem is válnak be. Íme, néhány étkezési szokás, melyektől jobb, ha mielőbb megszabadulsz!Ez Zsír!--Ázsiai ízek, füstölt finomságok - lássuk 2015 gasztrotrendjeit!http://www.life.hu/ez-zsir/20150106-gasztrotrendek-2015-ben-macha-tea-azsiai-izek.htmlSzereted az ázsiai ízeket? Hogy állsz a matcha teával? Többek között ezek is nagyon népszerűek lesznek 2015-ben - megmutatjuk az idei év trendjeit az egészséges étkezésben!Ez Zsír!--Friss zöldségek, különleges gyümölcsök mámorában - A 10 legjobb európai piachttp://www.life.hu/ez-zsir/20141229-a-10-legjobb-europai-piac-rotterdam-helsinki-berlin.htmlHa idén te is megfogadtad, hogy sokkal több zöldséget és gyümölcsöt fogyasztasz majd, mint eddig bármikor, akkor elengedhetetlen, hogy megtaláld a kedvenc piacodat. Hogy meghozzuk a kedved a friss árukhoz, különleges finomságokhoz, látogass el velünk Európa 10 legszuperebb piacára!Ez Zsír!--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.