Olvadjon a zsír, dolgozzanak az izmok - 3 szuper hasizomgyakorlat 2015-re

testmozgás hasizom edzés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Új év, új élet, és még szép, hogy ilyenkor még lelkesebben vetjük bele magunkat az edzésbe. Az ünnepek alatt felszedett bejgliháj eltüntetésére tökéletes egy okosan összeállított étrend és néhány kőkemény törzs- és hasizomgyakorlat - mutatunk is néhányat a felüléseken túl. 

1. Melegíts be!

A bemelegítést sosem szabad hanyagolni, mert anélkül az edzés könnyen sérülésekhez vezet - erre hívja fel a figyelemet Balogh Zsolt crosstréningoktató.

Így csináld

Mindegy, hogy a hasizmaidat vagy a popsidat szeretnéd edzeni, egy átmozgató bemelegítés mindenképp szükséges. Sétával, laza kocogással, biciklizéssel indítsd az edzést, de ha edzőteremben dolgozol, használhatod az ergométert is, ami szintén átmozgatja az egész testet, beleértve a hasizmokat is. Majd mozgasd át a főbb izomcsoportokat: ne maradjon ki a boka, a csípő, a derék, a karok és a nyak területe sem.

2. Eddz a tónusos törzs- és hasizmokért!

Ha unod a hagyományos derékgyakorlatokat, jöhet egy kevésbé ismert, ám nagyon hasznos feladat. Egy 6 kilós kettlebellel végezheted az edzést, ha azonban nincs ilyen eszközöd, tökéletes lesz egy medicinlabda, egy nagyobb palack víz vagy igazából bármilyen súly.

Így csináld!

Helyezd a jobb oldaladra a súlyt, fordulj rá, és erőből, ne lendületből emeld meg, majd lassan tedd át a másik oldalra. Könnyűnek tűnik, pedig nagyon nem az! Végezz el 6 fordulást oldalanként, pihenj fél percet, majd ismételd még 3x a sorozatot! Ez a gyakorlat alaposan megdolgoztatja a derekadat, az oldalsó törzsizmokat és a külső, belső ferde hasizmot. Arra azonban nagyon figyelj, hogy végig tartsd magad egyenes háttal, ne dőlj bele a gyakorlatba.

3. Statikus edzés a karcsú derékért

A tónusos derék legalább olyan fontos, mint a lapos, izmos has. Ehhez a gyakorlathoz eszközre sem lesz szükséged, csakis a saját testeddel kell végezned a feladatot.

Így csináld!

Helyezkedj el a jobb oldaladra, támaszkodj a jobb könyököddel a talajra, húzd fel a lábakat derékszögbe, a bal láb legyen felül. Húzd be a hasad, emeld meg a csípődet olyan magasra, amennyire csak tudod. Ha könnyűnek érzed, ugyanebben a pózban nyújtsd ki a lábaidat. Fél perc után helyezkedj el a másik oldaladon, ott is tartsd ki 30 másodpercig a gyakorlatot. Ismételd meg még kétszer a sorozatot! A gyakorlat intenzíven megdolgoztatja a törzsizmokat.

4. Felülések helyett

Ha unod a klasszikus felülést, hasprést és a plankinget, akkor próbálkozz egy kicsit nehezebbel. Arra figyelj, hogy csakis lendület nélkül, nagyon lassan, erőből végezd a gyakorlatot, ha pedig hát- vagy gerincfájós vagy, hagyd ki ezt a feladatot.

Így csináld!

Helyezkedj el fekvő helyzetben, a karok legyenek a test mellett. Egyszerre, lassan emeld a felsőtestedet és a nyújtott lábakat, egészen addig, amíg a test egy V alakot formáz. Ha nyújtott lábbal nehéz, egy kicsit behajlíthatod a térdeket. Innen lassan engedd vissza magad a talajra, nagyon apró, erőből végzett mozdulatokkal. A hasizom felső és alsó szakasza is nagyon intenzíven dolgozik. Végezz el 6-7 gyakorlatot, pihenj pár másodpercet, és még kétszer ismételd a feladatsort. A hasizomedzés végén nem kell nyújtanod, de ha van kedved, fél percig nyújtózkodj el a talajon. Hidd el, megéri!

Feszes cicik néhány hét alatt - crosstréning-gyakorlatok mellizomrahttp://www.life.hu/ez-zsir/20140916-crosstrening-edzes-balogh-zsolt-crosstrening-oktatoval-edzes-mellizomra.htmlTévhit, hogy a mellizomgyakorlatoktól kisebb lesz a kebelméret. Fontos, hogy erre a területre is rendszeresen eddz, mert ettől válik feszessé és formássá a mell. Balogh Zsolt crosstréningoktató segítségével a héten mellizomra dolgoztunk.Ez Zsír!--Tökéletes edzés a bikinialakért? Hajrá, crosstréning!http://www.life.hu/ez-zsir/20140610-balogh-zsolt-crosstrening-oktato-a-juventus-radioban-a-sportbanya-cimu-musorban-meselt-az-edzesrol.htmlSzuper edzésforma, ami erősít, szálkásít és bombaalakot formál a nyárra - ez a crosstréning. A Juventus Rádióban Balogh Zsolt, a sportág elismert hazai képviselője - aki az Ez zsír! oldalon mutatja be hétről hétre kedvenc gyakorlatait - mesélt az edzés szuper hatásairól. Ez Zsír!Fotó: Hámori Zsófia/Life.huCrosstréning csajoknak is: íme a tökéletes kitöréshttp://www.life.hu/ez-zsir/20140408-crosstrening-edzes-balogh-zsolt-segitsegevel-kitoresek-es-combizom-edzes.htmlA crosstréning egyre népszerűbb itthon is, de nem csak a férfiak körében. Nemrég Balogh Zsolt személyi edző, crosstréningoktató mesélt erről a viszonylag új és hatékony edzésformáról, ami azonnal felkeltette a figyelmemet. Hiszen ezzel a módszerrel a tévhitekkel ellentétben nemcsak a férfiak, de a nők is edzhetnek, nem is akárhogyan. A következő hetekben Zsolt segítségével mutatom be, milyen alapgyakorlatokat érdemes megtanulni és rendszeresen végezni ahhoz, hogy a tested erős, izmos és terhelhető legyen.Ez Zsír!--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.