"Felejtsd el azt a szót, hogy bikinialak!" - Így marad csúcsformában a Zabkásakirálynő

Gökler Krisztina egészséges életmód zabkása
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Emlékeztek még arra a fiatal magyar lányra, akinek az oldala pár hónapja bekerült a Buzzfeeden a legjobb életmód oldalak közé? Gökler Krisztina, vagyis a Zabkásakirálynő élete azóta fenekestől felfordult - a Life.hu arra kérte, meséljen az elmúlt, roppant izgalmas időszakáról. 

Tavaly októberben már a Life.hu-n is olvashattál arróla 20 éves magyar lányról, akinek egészségtudatos közösségi oldalára az amerikai Buzzfeed is felfigyelt, és beválasztotta a 16 legjobb Instagram-fiók közé. Gökler Kriszti azt is elmesélte akkor, hogy nem volt mindig ilyen fitt és egészségtudatos - ám a nagy változást az hozta az életében, hogy leadott 15 kilót.

Forrás: Facebook/Zabkásakirálynő

Krisztire azóta felfigyelt az ország: több tévéműsorba kapott meghívást, számos új projectben vesz részt, miközben rengeteget sportol, főiskolára jár, és állandóan új recepteken jár az esze. ,,Mondhatni megfordult velem a világ az elmúlt hónapokban. Még mindig alig tudom felfogni, hogy ez lett abból, hogy szerettem volna egy kis motivációt gyűjteni. Álmomban sem gondoltam, hogy egyszer élő műsorban fogok főzni vagy tornázni, mint ahogy azt sem, hogy emberek ezrei várják kíváncsian nap, mint nap a bejegyzéseimet. Nagyon jól érzem magam, mert annyi pozitív visszajelzést kapok folyamatosan, hogy szinte le sem lehet vakarni a mosolyt az arcomról. De nagyon igyekszem, hogy mindezek ellenére ugyanaz a lány maradjak, aki két évvel ezelőtt ismeretlenül elindított egy életmód blogot."

A fiatal lány lassan megtapasztalja az ismertség mindkét oldalát, de nem bánja. ,,Szerencsére azt mondhatom, sokkal több előnnyel jár, mint hátránnyal. Előfordul, hogy kapok negatívabb hozzászólásokat is, és hogy nem mindenki viszonyul feltétlenül pozitívan a sikereimhez, de azt hiszem, ez a dolgok természetes velejárója. Ezzel szemben rengeteg szeretet, támogatást, lelkesítést kapok nap mint nap sok-sok levélben és hozzászólásban, ez pedig hihetetlen érzés. Már az is előfordul, hogy valamilyen rendezvényen felismernek, a félmaratonom során például egy addig ismeretlen kedves lány követőm kiabálta a nevemet a cél előtti kilométerben, ez pedig nagy löketet adott. De természetesen nem az ismertségért csinálom a dolgot, ebben igazából annyi jó van, hogy rengeteg új lehetőséggel jár és azzal, hogy még több embernek segíthetek."

Forrás: Facebook/Zabkásakirálynő

Krisztit rengetegen keresik azért is, hogy segítsen nekik a fogyásban, az életmódváltásban. Ő azonban nem győzi hangsúlyozni, hogy persze fontos a súlyvesztés, de az életmódváltás az, aminek igazán értelme van. A jövőre nézve is nagy tervei vannak: ,,Tervben van most valami igazán "nagy durranás", de ez még annyira előkészületi szakaszban van, hogy erről többet nem szeretnék elárulni. Legközelebb ebben a hónapban viszont egy budapesti rendezvényen lehet majd látni, amiről hamarosan több részletet is elárulok az oldalaimon, mert bízok benne, hogy ott sok mindenkivel összefuthatok majd."

Zabkása, a tökéletes reggeli

A nap első étkezésének - amellett, hogy fel kell töltsön energiával - tartalmaznia kell vitaminokat, rostokat és ásványi anyagokat is. A zabkása elkészítve egészen más ahhoz képest, amit korábban gondoltál róla.Megéri kipróbálni!

A Zabkásakirálynő remek fomában van, de ez nem jelenti azt, hogy már kevésbé figyel az edzésére és az életmódjára. Általában hetente 4-5 alkalommal edz, két nagy szenvedélyét váltogatja, ezel pedig az edzőtermi súlyzós edzések és a szabadtéri futás. Persze emellett ott van még a másik szerelem, a főzés - Kriszti ugyanis imád kísérletezgetni, új ízeket kipróbálni. ,,Ennél jobban talán semmit sem szeretek csinálni :). Állandóan csak azon töröm a fejemet, milyen alapanyagból mit lehetne még kihozni az egészséges életmód keretein belül, de minél kreatívabban. A családomat és a barátaimat is állandóan az újabbnál újabb ételeimmel bombázom. Most nagy kedvencem a kókuszliszt, aminek sokféle felhasználási módja van, egészséges és nagyon finom is. Csináltam már belőle gyümölcsös pitét, kekszet, palacsintát, kókuszkrémet, de curry ételekhez is szívesen használom."

Forrás: Facebook/Zabkásakirálynő

A fiatal lány a tanulást sem hanyaaolja el: próbált olyan iskolát választani, ahol gyakorolhatja főzős szenvedélyét. ,,Első éves vagyok turizmus-vendéglátás szakon, így a félév végén kell majd szakosodnunk. Azt hiszem nem kérdés, hogy a vendéglátás felé húz a szívem. Ezen kívül öt félévem van még itt a főiskolán, a jövőre nézve pedig még nincsenek biztos terveim, de egy belvárosi reggeliző nagy álmom."

Forrás: Facebook/Zabkásakirálynő

Ha pedig nyár, akkor a tökéletes bikinialak titka az, amire kíváncsiak lennénk, és ezt kitől mástól kérdeznénk meg, mint Krisztitől. ,,Felejts el ezt a szót, hogy bikinialak. Nem szeretem, ha valaki csak a nyárra szeretne bombaformába kerülni, hiszen ezzel azt éri el, hogy a nyár után újra elengedi magát és állandó lesz az elégedetlenkedés. A legfontosabb tanácsaim a következők: mindig reggelizz, akkor is, ha nem érzed magadat igazán éhesnek, hiszen ettől indul be az anyagcseréd. A rengeteg kardiózás helyett válaszd inkább a súlyzós edzéseket, sokkal több kalóriát égethetsz el velük és sokkal formásabb is leszel. Végül pedig kerülj minden fehér cukrot és lisztet tartalmazó ételt, mert azok bizony nem férnek össze a bikinialakkal!"

Life.hu tipp

A fitneszmodellek is a súlyzós edzésekre esküsznek. Itt megtudhatod, melyek a tökéletes alakú Kiss Virág fitneszmodell kedvenc gyakorlatai, ITT pedig egy olyan szuper sorozatot mutattunk be, amelyet akár otthon is végezhetsz.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.