Jógatippek kánikula idejére - ezeket imádni fogod!

Forrás: Thinkstock -
JógaKlikk kánikula jóga
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Amikor nagyon meleg van, a tűz elem kerül túlsúlyba. Ha egyensúlyt akarsz teremteni, jó lehet ilyenkor a víz hűvösségével lehűteni magad, és a gyakorlásodban több figyelmet szentelni a víz elemnek és a testedben lévő víznek!

Szuper megoldás a SUP-jóga

Tűző napon azonban csak a SUP-jógát (a "stand up paddle" szavak kezdőbetűiből) ajánljuk, amely egy, már a Balatonon is hódító új őrület. A szárazföldet elhagyva a jógapózokat egy szörfdeszkán gyakorolják.

A víz energiái, a nehezebben megteremtett egyensúly és a szabadság élménye a nyár egyik legnagyobb élvezete lehet,

arról nem is beszélve, hogy utána egy alapos mártózás a tóban kihagyhatatlan.

Forrás: Thinkstock

Relaxálj!

Gyakran a forróság megterheli a testünket, és ólmos fáradságot érzünk.

Egy napközbeni relaxáció a sivatagban egy pohár víz lehet.

Végeztél már olyan relaxációt, amely egy nyugodt vizű tavat idéz? Ha a víz áramló minőségét szeretnéd átélni, gyakorolj vinyasa flow stílusú jógát! Ha pedig inkább a víz feloldó és elengedő minőségét választanád, a jin jóga segíthet neked!

A hűsítő légzés csodákat tesz!

A szanszkrit nevén sítali légzéshez helyezkedj egy kényelmes, keresztezett lábú ülésbe, behunyt szemmel, egyenes háttal. Belégzésre nyújtsd ki a nyelved, majd a nyelv két szélét csőszerűen felgördítve húzd vissza. Lélegezz ki az orron át, és végezd el ezt gyakorlatot néhányszor. Haladóbbak belégzés után légzéskinttartással, torokzárral fokozhatják a hatást.

Végezz csípőnyitásokat, hűsítő jógapózokat!

A testünkben a vízháztartás központja a medence, energetikai szempontból pedig a szakrális vagy szexcsakra (a keresztcsont magasságában található energiaközpont) felelős a testünkben lévő víz elemért. Azok a gyakorlatok, amelyek ezt a területet stimulálják, a csípőnyitások, fordított testhelyzetek és azok a gyakorlatok, amelyek a befogadást segítik.

Life.hu tipp

A hét ingyenes JógaKlikk videója egy ilyen, 30 perces csípőnyitó Vinyasa Flow jógagyakorlás, amit ITT ki is próbálhatsz!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.