Nagy Judit a legfittebb anyuka, nekünk elárulta, mi a titka

Fittanyu anyuka fogyás testmozgás egészség életmód edzés kismama
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Sok kisgyermekes anyuka nem tudja elképzelni, hogyan lehet összeegyeztetni az anyaságot a testedzéssel, a fittséggel, a helyes életmóddal. Nagy Judit azonban már korán úgy döntött, ő versenyezni szeretne a szülés után is, és ez sikerült is neki. Érdemes tanulni FittAnyutól!

A 32 éves Judit jelenleg táplálkozás- és életmód-tanácsadóként dolgozik, emellett személyi edző, gerinctréner, életmódblogger - nem mellesleg pedig kisgyermekes anyuka. 2010 óta vesz részt fitneszversenyeken, így nem volt kérdés, hogy a szülés után is hasonló életet szeretne élni. ,,A sport 7 éves korom óta állandó része az életemnek: versenyszerűen atletizáltam, kick-boxoztam, és jelenleg fitneszmodell kategóriában indulok versenyeken. A tudatos táplálkozás és életmód 2010 óta szerves része az életemnek" - meséli Judit.

Forrás: Facebook/FittenPozitívan

A fiatal anyuka 2013 augusztusában adott életet kisfiának, a várandósság alatt 13 kiló jött fel rá. Ám sok fitneszmamival ellentétben ő a terhessége első időszakában nem sportolhatott. ,,Az első három hónapban az erős rosszullétek miatt egyáltalán nem tudtam edzeni, ami meg is viselt lelkileg. A második trimesztertől hetente 3x végeztem súlyzós edzést, természetesen kisebb súlyokkal, a kardió edzést pedig az emelkedőre séta jelentette a súlyzós rész előtt. A 7. hónaptól már csak kardió jellegű edzést végeztem, ugyanis az orvos előrevetített egy esetleges koraszülést. De figyeltem az étkezésemre is: a rosszullétek enyhülése után törekedtem továbbra is a sporttáplálkozás alapelveit követni. Ez nem volt egyszerű, mert az addig jól megszokott rizs-csirke-zöldség kombó nagyon nehezen csúszott le a torkomon, sőt mondhatjuk, hogy egyáltalán nem. Továbbra is szedtem C-vitamint, kalciumot, magnéziumot, omega 3-at, de persze olyat is ettem, amit egyébként nem: megengedőbb voltam magammal, ha szóba került a pizza, süti, csoki, rántott sajt.."

Forrás: Facebook/FittenPozitívan

Judit 7-8 kiló plusszal távozott a kórházból, és mivel császármetszése volt, az első 8 hétben a babakocsival tett sétákon kívül mást nem sportolt. ,,Egyáltalán nem diétáztam, azt ettem meg, ami jólesett, persze mértékkel. 2 hónap után kezdtem újra bevezetni a mozgást a mindennapjaimba. Először csak gerinctornát csináltam, amit később fokozatosan kiegészítettem saját testsúlyos, valamint súlyzóval végzett gyakorlatokkal, és mindezt kardió mozgással kombináltam. Emellett a sporttáplálkozás alapelveit követve összeállítottam magamnak egy kiegyensúlyozott, egészséges diétát, amivel a szüléstől számítva 3 hónap alatt sikerült visszanyerni a várandósság előtti formám."

Azt Judit már a terhessége legelején eldöntötte, hogy a szülés utáni versenyszezonban színpadra szeretne állni fitneszmodell kategóriában, ezt pedig nem akarta egyedül véghezvinni. Ezért is kezdett blogolni, ahol a visszatérés lelki folyamatait, a diétát, az edzést, az ezekkel járó élményeket és tapasztalatokat osztotta és osztja meg olvasóival. Van mit tanulni tőle, hiszen nagyon tudatos életet él.

Forrás: Facebook/FittenPozitívan

,,Minden reggel fél 6-kor kelek. Az első fél órát csak magamra szánom; könyvet olvasok, megcsinálom a reggeli zabkásámat, iszom egy kávét, és ha még belefér az időmbe, megcsinálom a 10 perces gerinctornámat - nálam ezzel indul a nap. Aztán ébred a család, készítem a gyerkőcöt bölcsibe, ahova fél 9-re viszem. Utána dolgozom, blogolok, főzök a családra, elvégzem a háziasszonyi teendőket, majd 4-re megyek a gyerkőcért a bölcsibe. Utána estig még játszunk, mesét olvasunk, vacsorázunk és jön az altatás ideje. A blog az egyik kedvenc elfoglaltságom: bár a FittAnyu elsősorban anyukáknak indult, de a közel 10 000 olvasó között nagy számban akadnak férfiak és fiatal lányok is, akik napról napra követik a táplálkozás-, edzés- és motivációs tippeket, és csemegéznek a fitneszreceptek között. Elsősorban fogyással kapcsolatban keresnek meg, de számos, edzéssel kapcsolatos kérdést is kapok."

Judit tippje

Alakunk 70%-ban a táplálkozáson múlik, így szülés után is, ha szeretnénk visszanyerni régi formánkat, érdemes a táplálkozás beállításával kezdeni, elsősorban a minőségi tápanyagbevitelre helyezve a hangsúlyt. Kisgyermek mellett sokszor nem könnyű időt szánni a saját étkezéseinkre és edzésünkre, és nehéz motivációt meríteni ahhoz, hogy visszatérjünk egy aktívabb életmódhoz, ebben azonban nagy segítségünkre lehet, ha kitűzzük a konkrét célokat. Emellett érdemes kihasználni minden időt a mozgásra, pl. ha a gyerkőc délután alszik, és ez idő alatt legalább már 20 percet tornázunk, azzal nagyon sokat teszünk az egészségünkért, jó közérzetért és az alakunkért.

Judit persze amellett, hogy másoknak segít, a saját testét sem hanyagolja el: heti 4 súlyzós és 2 kardió edzése van, és nagyon figyel az étrendjére. Ennek alapja a minőségi tápanyagbevitel, a napi 5-6 étkezés, vitaminok és fehérjeturmix étrend-kiegészítés, napi minimum 3 liter szénsavmentes víz és a fehér lisztes, cukros termékek elhagyása. No és persze az edzés!

Forrás: www.mozgasvilag.hu

,,Kisgyermekes anyukaként azt már megtapasztaltam, hogy gyerkőc mellett sokszor nagyon nehéz időt szánni magunkra, azonban ahhoz, hogy jól érezzük magunkat a bőrünkben, egészségesek és jókedvűek legyünk, nagyon sokat segíthet egy életstílushoz alkalmazkodó táplálkozás és mozgásprogram. Ezért kialakítottam egy otthon végezhető mozgásprogramot, ami egy rövid ideig tartó intenzív edzés a maximális formálódás és zsírégetés érdekében. Ez a program kombinálja a saját testsúlyos és ellenállással végzett gyakorlatokat, kardió jellegű mozgással és mélyizom-erősítő gyakorlatokkal kiegészítve. Én ezzel adtam le sikeresen a szülés után rajtam maradt kilókat, és ezzel az edzésmódszerrel dolgozom a személyi edzések során is."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.