Hosszú távú változást szeretnél? A BikiniBody dietetikusának tippjei!

BikiniBody egészséges életmód dietetikus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Abonyi Orsi táplálkozási szakember, a Katusfood dietetikusa a BikiniBody program két és fél hónapja alatt minden héten hasznos tanácsokkal jelentkezik, hogy ezzel is közelebb kerülhessetek a célhoz, a megérdemelt bikiniformához.

Az emberek általában érdeklődnek az egészséges életmód iránt. Nem tudunk nem találkozni a táplálkozás, az egészséges táplálkozás, a fogyókúra, vagy éppen a különféle betegségek és azok megelőzésének témájával. Az újságokban, a televízióban, a weben is gyakran szembejön, szinte ömlik ránk a rengeteg információ, a többség mégsem a szakmai ajánlásoknak megfelelően táplálkozik, még ha úgy is szeretne.

Forrás: Dreamstime


Mindez nem meglepő, hiszen elég nehéz megkülönböztetni a valóban hiteles forrásból érkező és a tudományos alapot teljesen vagy ami talán még rosszabb, félig mellőző információkat.

Arra gondoltam, most rendhagyó módon azt írom le nektek, miben és hogyan tud segíteni egy dietetikus, ha fogyókúrán vagy életmódváltáson gondolkoztok. Milyen a jó, milyen az egészséges, akár súlycsökkenést segítő táplálkozás? Vegyes, változatos, kiegyensúlyozott, hallhatjátok – akár tőlem is – ezt a pár kulcsszót igen gyakran, amikor nagyon röviden szeretnénk ezt az egész „dolgot” jellemezni. Ez idáig világos, na de mégis, honnan kellene tudnod, hogy a te étrended mennyire felel meg ezeknek a kritériumoknak? Ilyen esetben például nagyon sokat segíthet egy dietetikus megkeresése, akár személyes tanácsadás során.

Forrás: Dreamstime

Mi történik, amikor felkeresel egy dietetikust? Valószínűleg meg fog kérni, hogy picit készülj előre a találkozótokra, írd le neki pár napod étkezéseit, hiszen ez nagy segítség lehet neki abban, hogy megtalálja azokat az apróságnak tűnő dolgokat, amik idáig a tartós fogyásod vagy épp az emésztési problémáid megoldásának útjába álltak.

Egy igazán alapos dietetikus bőven fog időt szánni arra, hogy az étkezési szokásaid minden apró részletét átbeszéljétek: hogyan és miket eszel hétköznap vagy hétvégén, hol szoktál bevásárolni, hány napra főzöl egyszerre, mi a kedvenc ételed, és még hosszasan folytathatnám a sort. Erre a rengeteg információra ugyanis mind-mind szükség van ahhoz, hogy igazán egyéni, személyre szabott tanácsokkal lásson el, hiszen mindenkinek más a gyenge pontja, illetve mások az erősségei. Ezekkel a tanácsokkal a birtokodban már sokkal könnyebben indulhatsz el az úton, ahol persze a teljes siker érdekében érdemes lesz még párszor felkeresned őt, hiszen a felmerülő kérdéseket mindig érdemes tisztázni, például, hogy hogyan változtass az eddig megszokott menetrendeden a családi nyaraláskor, hogy csak egy aktuális témát említsek.

Forrás: Dreamstime


Mi az, amiben nem fog tudni segíteni a dietetikus? Hát, bizony ő sem mágus, nem fog tudni helyetted enni vagy nem enni. A döntés a te fejedben kell, hogy megszülessen, neked kell akarnod a változást, de hidd el, egy ilyen „mankóval” sokkal nagyobb az esélyed a hosszú távú sikerre!

Vedd csak példaként a BikiniBody győztesét, Teodórát, aki már 7. hete lépked a siker felé vezető úton. Ne feledd, nem kell mindent magadtól tudnod, ne félj szakembertől kérdezni!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.