Mozogj okosan a városban! Közlekedj és sportolj egyidőben

BUG2016 Budapest város közlekedés sport
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Te is azok közé tartozol, akik napi 8 órában ülnek az irodában? Alig van időd mozogni? Juss el sportolva a munkahelyedre. Íme, néhány pénztárca- és környezetbarát lehetőség, amivel az egészségedért is sokat tehetsz!

Ha unod, hogy nap mint nap a dugóban ülsz, vagy eleged van a tömegből a villamoson és a metróban, akkor itt az ideje felfedezned Budapest sportos oldalát. Kezd a reggelt egy jó kis mozgással, ami garantáltan felébreszt.

Bicikli

A bicikli a városi emberek nagy kedvence! Nem is csoda, hiszen gyors haladást tesz lehetővé és kényelmes is. Emellett szuper kalóriagégető, javítja a testtartást, átmozgatja, széppé formálja az egész testet. Mindezt ráadásul észrevétlenül, amíg beérsz a munkahelyedre, majd haza. Rengeteg rejtett pozitívuma is van, amire elsőre talán nem is gondolnál.

Forrás: giphy.com

Roller

Gyors, kényelmes és az egyensúlyérzéket, kooordinációsképességet is fejleszti, ráadásul ha mégis tömegközlekedésre kell szállnod, egyszerűen összecsukhatod.

Tipp

Ha kényelmesebb vagy, vagy túl messzire kell menned, próbáld ki a bicikli és a roller elektromos változatát.

Long board

Egy longboard 84-150 centi hosszú, körülbelül 25 centi széles. Hamarabb gyorsul, mint a gördeszka - ez azért is van, mert a kerekei nagyobbak. Ezzel az eszközzel nemcsak gyorsabb, de kényelmesebb is a közlekedés, mint a klasszikus gördeszkával. Vagány, fiatalos sporteszköz. Érdemes kipróbálni.

Forrás: Dreamstime

Görkorcsolya

A görkorcsolya nagyon praktikus, hiszen gyors haladást tesz elérhetővé, ráadásul a futáshoz hasonlóan az egész testedet átmozgatja. Lányoknak különösen ajánljuk, hiszen a posit és a combokat kíválóan formálja.

Támogatott tartalom.

Kipróbáltuk: görkorcsolya

Sosincs késő belekezdeni az edzésbe! Mostantól Hámori Barbi, a Move it, Blondie! bloggere mutat be hétről hétre olyan mozgásformákat, edzéstípusokat, amelyekkel garantáltan csúcsformába kerülsz. Edzésre fel – a héten a görkorcsolya kerül terítékre.

Október 1-jén valami új kezdődik!

A Budapest Urban Games sportpályává alakítja az egész várost október 1-jén, szombaton 10 és 20 óra között. Gyere ki és játsszuk le, Budapest!

Programok:

Urban Climb Jam | Várkert Bazár, Öntőház udvar és környéke
Grund Foci Bajnokság | Klauzál tér
Urban Bike Verseny | Citadella sétány
Snake Run Futóverseny | Madách tér – Klauzál tér
Longboard Verseny | Budai Vár, Hunyadi János utca
Pingpongverseny I Klauzál tér

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.