Készíts paleo kókuszjoghurtot házilag

Forrás: Shutterstock -
házilag kókusz tejérzékenység paleo tejallergia növényi joghurt kókuszjoghurt joghurt tejmentes
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A natúr joghurt kiváló választás szinte bármilyen napszakban. Eheted gyümölcsökkel, zabpehellyel, használhatod sütemények alapjaként, vagy akár salátákhoz is. Ám a boltban kaphatók java része cukrozott, sőt, a tejérzékenyek számára abszolút tabunak számítanak. Most mutatunk egy szuper alternatívát.

Az alábbi recept segítségével bármilyen növényi alapú joghurtok el tudsz készíteni otthon, mi most a kókuszos verziót mutatjuk meg.

Kókuszjoghurt házilag

Hozzávalók:

  • 1 liter kókusztej
  • 1 csapott kávéskanál étkezési zselatin
  • 4 kapszula probiotikum
Paleo kókuszjoghurt Forrás: Shutterstock

Elkészítés:

A kókusztejet melegítsd pár percig 80–90 fokon – semmiképp se forrald fel! –, majd hűtsd vissza 40–50 fokosra.

Az étkezési zselatint oldd fel forró vízben, majd add a kókusztejhez. Folyamatos kevergetés mellett szórd bele a probiotikumot.

A „beoltott” kókusztejet töltsd át a már sterilizált befőttesüvegekbe, és helyezd az 50 fokos sütőbe 12–14 órára.

Hűtve akár azonnal is fogyasztható, de végleges ízét 1 hét alatt éri el. Hűtőben tartva akár 3–4 hétig is fogyasztható.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.