Jagicza Berta JógaKlikk síelés nyújtás jóga bemelegítés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A síelők többsége egész évben hanyagolja a testmozgást, majd elmegy a havasokba, és napi hat órát száguldozik a lejtőkön, mintha az egész éves edzést akkor akarná bepótolni. Te is közéjük tartozol? Ha igen, tudnod kell, hogy ez rendkívül megterhelő a szervezeted számára, és jelentősen növeli a sérülések esélyét is.

Mindezt azonban megelőzheted, ha felkészíted a testedet a nagyobb igénybevételre. Kezdd el a mozgást már most, ha nem akarod a drága szabadságodat sérülten otthon tölteni. A jóga ebben is segíthet. Végezd el ezt az egyszerű és rövid gyakorlatsort minden nap! Ha egyébként is sportolsz, ezek a pózok akkor is hasznosak, hiszen kifejezetten a téli sportokban igénybe vett izmok és ízületek bemozgatását célozzák meg.

http://videa.hu/player?v=XOFWKG3QOYmbinwB

Ezért jógázz a síszezonban:
- minél előbb elkezded, annál jobban fogod bírni a téli sportokat,
- nő az erőnléted és a teherbírásod,
- hajlékonyabb leszel,
- stabilizálhatod az izületeket,
- csökken a sérülés veszélye,
- nő a koncentrációs képességed,
- nő a testtudat, könnyebben érzed meg a határaidat.

Ha alaposabban szeretnél felkészülni, nézd meg a hét ingyen videóját a JógaKlikken. Heti 2-3 gyakorlással te lehetsz a pálya ördöge!

Ne hagyd ki a levezetést sem!

A levezetés egy kemény nap után ugyanolyan fontos, mint a rákészülés. Hogy mielőbb regenerálódj, és az izomlázad ne tartson hosszú napokon keresztül, vidd magaddal ezt a rövid gyakorlást az útra, és végezd el minden nap a téli sportolás után.

http://videa.hu/player?v=HiPFv8wZgcjaLCom

Ha szívesen végigcsinálnál egy hosszabb gyakorlatsort a levezetésre, ide kattintva ezen a héten ingyen megteheted a JógaKlikk oldalán.

Kövesd a JógaKlikket és Jagicza Bertát a Facebookon! Ha kérdésed van a jógáról, vagy csak elkezdenéd, és nem tudod, hogyan vágj neki, kérdezz Bertától a szakértői oldalán!



Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.