JógaKlikk fogyás jóga
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Vékony derékra vágysz, de valahogy nem sikerül elérni, amit szeretnél? Jógaiskolánkban a JógaKlikkel hétről hétre bemutatjuk, mi mindenre jó a jóga - ezúttal a derékbőséged kisebbítésére adunk ötleteket!  

Tudtad, hogy ha vékonyabb derekat szeretnél, akkor nem a monoton és kimerítő felüléseket kell végezned? Ezek egyébként - ha nem helyesen végzed - a derekadat is megterhelhetik. A ferde hasizmot kell edzened, ami spirálisan fut le a törzseden, és ha erősíted, mint egy fűző, összehúzza a derekadat. A ferde hasizmot egyébként a csavarások is igen jól karbantartják, de csodálatos eredményeket érhetsz el a trikonászanával, vagyis a háromszögtartással.

Tanuld meg a trikonászanát a JógaKlikkel:

De nem a gyakorlat derékbőségre gyakorolt kedvező hatása miatt szeretjük csak a trikonászanát, hiszen ez is, mint minden jógagyakorlat, egyszerre hat fizikailag, mentálisan és energetikailag is a testre. Fizikailag a háromszögtartás gyakorlása közben nem úszod meg, hogy a farizmaid, lábaid és a combjaid is szép feszesek legyenek, hogy az emésztésed javuljon és elinduljon a méregtelenítés. Továbbá remekül vitalizál ez a póz, illetve javulás következik be a hasnyálmirigyed működésében, ha esetleg cukorbetegséggel vagy inzulinrezisztenciával küzdesz.

A trikonászana jelentős hatást fejt ki a köldöknél lévő napfonat csakrára, a hasi idegközpontra, más néven a solar plexus nevű ideggócra, mely sok harcművészetben is az életerő központja. Az önbizalom és a siker, az anyagi világban való megfelelés múlik a manipura (napfonat) csakra működésén.
A hindu művészetben a háromszög az isteni elv szimbóluma, amelyet gyakran megtalálunk a meditációhoz használt jantrák és mandalák motívumai között.

Gyakorold a trikonászanát egy teljes gyakorlatsorban e heti ingyenes JógaKlikk videónkkal az önbizalmad, az életbe vetett hited, az életerőd fokozása, és nem utolsósorban a vékony derekad érdekében!

Fázol? Melegedj fel tűzlégzéssel! http://www.life.hu/ez-zsir/mozgas/20131114-jogaiskola-a-jogaklikkel-melegedj-fel-tuzlegzessel.html Emésztési problémával küzdesz? Jógázz ellene! http://www.life.hu/ez-zsir/mozgas/20131108-testmozgas-es-emesztes-emesztesi-problemak-es-a-joga.html Javíts a szexuális életeden jógával! http://www.life.hu/ez-zsir/mozgas/20140109-jogaiskola-a-jogaklikkel-javits-a-szexualis-eleteden-jogaval.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.