5 dolog, amit senki nem mondott el neked a szülés utáni első hétről

Forrás: Thinkstock -
szülés család Jön a baba Hadas Krisztával gyerek
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Végre kezedben tartod a kisbabád, megszületett! Hazaértek, és egy egészen új élet kezdődik, mindannyiótok számára. Hogy mennyiben lesz más, mint amire hónapok óta számítottál, el sem tudod képzelni. 

1. A gyerek nem alszik, így te sem. Ha háromóránként megeteted és utána még fejsz is, alig marad időd a következő szoptatásig. Mire pont elaludnál, kezdődik elölről az egész.

2. Sír. Még mindig sír. Már evett. A pelenka tiszta. Miért? A kétségbeesés iszonyatos méreteket ölt. A jó tanács: próbálj meg ura lenni a helyzetnek! Köszönjük!

Forrás: Thinkstock

3. A védőnő jön-megy. Figyel, méricskél, nézelődik. Az első héten ő lesz a leggyakoribb vendég a lakásodban. Ha tetszik, ha nem.

4. A szülés után körülbelül három napot töltesz kórházban. Reményeid szerint. Ha a kisbaba besárgul (ez sajnos sokszor előfordul), készülj a legrosszabbra: az első hetet biztosan bent töltöd majd.

5. A gátmetszés utáni varrat helye fáj. Nagyon fáj. A melled is fáj. A méhed is fáj. A sok sírástól pedig a fejed is fájhat majd.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.