Lilly Wachowski először mutatkozott nőként a műtétje óta

Forrás: AFP/2016 Getty Images/Frederick M. Brown -
rendező transzneműek Mátrix Lilly Wachowski
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A 48 éves rendező az elmúlt hétvégén debütált rendezőnőként. Lilly Wachowski a Los Angeles-i GLAAD Media Awardson jelent meg először nyilvános is nőként, amit büszkén vállalt. 

Larry és Andy Wachowski, az amerikai filmrendező, forgatókönyvíró és producer testvérpár mindkét tagjáról kiderült, hogy transzneműek. Larry a 2000-es évek végén jelentette be, hogy transznemű, testvére pedig 16 évvel később adott ki egy nyilatkozatot - írja a The Wrap.

Forrás: AFP/2016 Getty Images/Frederick M. Brown

A két évvel fiatalabb Andy közleményben tudatta a világgal, hogy ezentúl ő is nőként éli az életét, mégpedig Lilly Wachowski néven. A nyilatkozata szerint azért kényszerült bejelentésre, mert többen is megfenyegették, hogy elárulják őt.

Íme az 5 leghíresebb nő, aki valaha férfi volt

Nyuszilány, Bond-lány, olimpikon: Korábban összegyűjtöttük az 5 leghíresebb nőt, akik valaha férfiak voltak. Legalábbis a testi adottságaikat tekintve, hisz később épp azért váltottak nemet a modern orvostudomány segítségével, mert mindig is nőnek érezték és tartották magukat. A dán lány című film az első ilyen híres esetet mutatja be, mi pedig összegyűjtöttük a későbbieket is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.