Csollány Szilveszter kifutott az időből: ez a beavatkozás megmenthette volna az életét

Forrás: Lantos Gábor -
Csollány Szilveszter tüdőtranszplantáció műtüdő (ECMO) koronavírus tüdőátültetés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Tüdőátültetésre várt Csollány Szilveszter, az olimpiai bajnok tornász azonban kifutott az időből. Két hónapig harcolt a koronavírussal, szervezete hétfőn feladta a harcot.

A Blikk úgy tudja, Csollány tüdeje olyan mértékben károsodott a betegség miatt, hogy egyértelművé vált, átültetésre lesz szüksége. Sajnos a beavatkozásra már nem kerülhetett sor, a tornász szervezete feladta a harcot.

Csollány Szilveszter tüdőtranszplantációra várt Forrás: Lantos Gábor

2021. májusában már hajtottak végre tüdőátültetést hazánkban. Egy 41 éves férfi életét mentették meg az Országos Onkológiai Intézetben működő Mellkassebészeti Klinikán. A beteg hasonló állapotban volt, mint Csollány Szilveszter, 40 napig volt műtüdőn. A férfi meggyógyult, 85 nap után hagyhatta el a kórházat.

Jelenleg 17 magyar beteg vár tüdőtranszplantációra, Európában pedig hatszázan várnak új tüdőre, köztük többen koronavírus miatt - írja a lap.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.