Már pár perc izzadás is elég naponta, hogy csökkentsük a rák kialakulásának kockázatát

Forrás: Pinterest -
rák a rák elleni küzdelem világnapja intenzitás mozgás
Egy tanulmány szerint, ha napi négy percet mozgással töltünk, harmadára csökkenhet a rák kockázata. Ez nem sok idő, igaz?

Ausztrál kutatók szerint már igen kevés mozgás is segíthet abban, hogy csökkentsük a rák kialakulásának kockázatát. Emmanuel Stamatakis, a Sydney-i Egyetem professzora szerint ha a napi feladataink elvégzése közben csak 4 percig magasabb intenzitásra kapcsolunk, már sokat tettünk azért, hogy megelőzzük a betegséget.

Már ennyi edzés is elég, hogy csökkentsük a korai halálozás kockázatát

Egy tanulmány szerint azok, akik hetente kétszer végeznek testedzést, ugyanolyan egészségügyi előnyökhöz jutnak, mint akik naponta sportolnak. Ennek fényében nem feltétlenül jobb a több; nagyon sokat teszünk magunkért akkor is, ha nem az edzés körül forog az életünk, csupán beillesztjük azt a heti tervünkbe. Ezek az előnyei.

3,5 perc izzadás elegendő volt ahhoz, hogy 18 százalékkal csökkentse a kockázatot, négy és fél perc pedig 32 százalékkal. Korábbi kutatások során összefüggést találtak egyes ráktípusok kialakulása és a kevés testmozgás között. Ilyen a májrák, mellrák, tüdőrák és a veserák is többek között - írja a The Sun.

Forrás: Pinterest

A testmozgás nemcsak a fizikai egészségünk megőrzése miatt fontos, hanem a mentális egészségünk miatt is. Ausztrál kutatók azt javasolják, hogy a testmozgás legyen az alapvető megközelítés a depresszió kezelését tekintve, mivel egy új tanulmány szerint a fizikai aktivitás nagyjából másfélszer hatékonyabb ilyen esetekben, mint a beszélgetésen alapuló terápia vagy a leggyakrabban felírt gyógyszerek. Ezek a mozgásformák segítenek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.