Imádsz nassolni? Így lehetsz mégis tökéletes formában a bikiniszezonban!

recept keksz nassolnivaló teljes kiőrlésű
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Legtöbben azt gondolják, hogy a snack kizárólag téli műfaj. Ülünk otthon sötét decemberi estéken, és burkoljuk a chipset a tévéhez, hiszen mi mást is tehetnénk. Pedig a chips és a kréker - némi kreativitással - igazi tavaszi klasszikussá varázsolható, ráadásul találni olyat is, ami kevésbé hizlal.

A Chio Natura krékerjei a természetesség jegyében születtek: csak természetes alapanyagokból készülnek, fő összetevőjük pedig a teljes kiőrlésű liszt, melynek köszönhetően ezek a nassolnivalók laktatóbbak, ugyanakkor vigyáznak a vonalaidra is. A tésztát hagyományos kovászos eljárással kelesztik, ettől a kréker lazává és finom szerkezetűvé válik. A sós és a köménymagos ízesítésű mellett kapható négymagvas is: a nyers tésztába len-, szezám-, napraforgó- és tökmagot sütnek.

A Natura sült krumpliszeletek pedig örök klasszikus: kizárólag természetes összetevőkből készül, adalékanyagok nélkül, a héjában sütött vastag szeleteken tengeri sóval. És hogy hogyan lesznek az egyszerű krékerekből, chipsekből bikinikompatibilis tavaszi vitaminbombák? Íme!

Nagy kékség snack-tál, avagy tengeri sós kréker tonhalpástétommal

Májusban az ember lánya már javában a tengerparti nyaralást szervezi, és miközben a repülőjegy-foglaláshoz becserkészi élete párjának bankkártyáját, jókedvében fütyül, dalol és nassol. De nem akármit. 10 deka jó minőségű, olajos tonhalat szűr le, majd ugyanennyi vajjal, 1 gerezd fokhagymával, fél citrom levével, csipetnyi frissen őrölt borssal konyhai robotgépben krémesre aprítja. A pástétomot mini fagyiskanállal egyenként, félgömb alakban a krékerekre kanalazza. Minden gömböcske tetejére vékonyra szeletelt fekete olívabogyót, szintén vékonyra szeletelt citromcikket és három cm metélőhagymát tesz.

Red Hot-falatok, avagy köményes kréker chilis paradicsomdippel

Az ember lánya tavasszal már Chili-lázban ég, hiszen kedvenc zenekarának, a Red Hotnak öt éve nem jelent meg nagylemeze, de idén nyáron kijön végre az új album. Ezért a funkymetál-rajongó asszony májusban tálkába borítja a teljes kiőrlésű, köményes krékereket, közben beteszi a lejátszóba a banda 20 éves klasszikusát, a Blood Sugar Sex Magic című lemezt.

Feltekeri a volumét, azután két darab kápiapaprikát 200 °C-os sütőben alaposan megsüt, majd megpucol. A kimagozott, száraz paprikát késsel egészen apróra, már-már krémesre darabolja. 10 deka paradicsompürét kever hozzá, sózza és kávéskanálnyi morzsolt chilit kever bele. A mártogatóst a kréker mellé, kevés korianderzölddel megszórva kínálja, és mindeközben Anthony Kiedis izmos, tetovált felsőtestére gondol.

Van egy jó recepted? Töltsd fel Recepttárunkba, és oszd meg mással is!


Popeye&Olívia szerelemsalátája, avagy Natura chipses tavaszi olivás-fokhagymás spenót



Szöveg: Cserna-Szabó András
Séf: Serényi Zsolt
Forrás: Chio


Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a LIFE Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.