4 fős adag:
4 db csirkecomb csont nélkül
25 dkg magozott meggy
8 dkg mangó
1 dl száraz fehérbor
10 dkg reszelt félkemény sajt
só
2 db alma (25 dkg)
0,5 dl étolaj
1 evőkanál méz
1 dl víz
Meggybefőttet apróra vágok. Apróra vágom a mangót, és összekeverem a meggyel.
A csirkecombot megsózom, és a belsejébe reszelt sajtot teszek. Erre kanalazom rá a töltelékként használt mangós meggyet. Becsavarom a húst és fogpiszkálóval összetűzöm.
A serpenyőben olajat melegítek. A megtöltött csirkecombot úgy teszem bele az olajba, hogy az összetűzés legyen alul. Takarékra állítom, és megfordítom. Amikor elősült, ráöntöm a fehérbort és fedőt teszek rá, és 10 perc alatt készre párolom.
Miután elkészült, kiveszem a csirkét és a sülő szaftra mézet és vizet teszek. Ezt beforralom olaj sűrűségűre, ez lesz az étel mártása.
A köret, egyszerű sültalma. Serpenyőben olajat melegítek arra teszem a kifúrt, ujjnyi vastagságúra felvágott almakarikát és megsütöm.