a nap cikke gyömbér sztárszerző joghurt méz sztárszakács
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ugye ti is imádtok főzni, és alig várjátok, hogy újabb recepteket próbálhassatok ki hétvégenként? Ehhez ezentúl Kovács-Siklósi Lázártól, azaz Lázár Cheftől és feleségétől, Melindától kaptok segítséget receptekkel és jól bevált konyhai tippekkel, hogy a főzés valóságos gasztrotúrává váljon Sztárszerzők rovatunkban, a Life.hu-n.

Csak azért nem mondom, hogy a lusta lányok kedvenc desszertje következik, mert ilyen lányok valójában nincsenek is. Ezért inkább így fogalmaznék: időtakarékos desszert következik!

Forrás: Lázár Chef

Hozzávalók 4 személyre:

500 ml natúr joghurt
4 kiskanál méz
1 mokkáskanál őrölt gyömbér
fél citrom reszelt héja
fél lime reszelt héja
erdei gyümölcs lekvár
1 bögre teljes kiőrlésű keksz

Elkészítési idő: 15 perc

Elkészítés:

A kekszet ledaráljuk vagy összetörjük, nem kell por állagúra, maradjon darabos. A joghurtot összekeverjük a mézzel, az őrölt gyömbérrel és a reszelt lime és citrom héjával. Mindegyik pohár aljába rétegezünk 1-1 evőkanálnyi kekszet, erre a rétegre rakunk 2-3 evőkanálnyi joghurtot, majd 1 evőkanál lekvárt. Ezután megint jön a keksz, a joghurt és végül a lekvár. A legutolsó réteg joghurt legyen, amire kevéske kekszet szórunk díszítésként.

Extra tippünk

Bármilyen kedvünkre való lekvárral kísérletezhetünk, akár rétegenként más-más ízűvel is. A pohárdesszertünk tetejét pirított mandulával is megszórhatjuk.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.