császárhús fokhagyma Lázár Chef receptjei sztárszerző chili sztárszakács
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ugye ti is imádtok főzni, és alig várjátok, hogy újabb recepteket próbálhassatok ki hétvégenként? Ehhez ezentúl Kovács-Siklósi Lázártól, azaz Lázár Cheftől és feleségétől, Melindától kaptok segítséget receptekkel és jól bevált konyhai tippekkel, hogy a főzés valóságos gasztrotúrává váljon Sztárszerzők rovatunkban, a Life.hu-n.

Ennek a fogásnak a fokhagyma mellett a chili adja a karakteres ízét. Ilyenkor télen azért érdemes fokhagymával és chilivel fűszerezett ételt készíteni, mert felmelegít és immunizál - így kevésbé leszünk kitéve az időjárás szeszélyeinek.

Forrás: Lázár Chef



Hozzávalók 4 személyre:

80 dkg császárhús
1 kg burgonya
1 dl tejszín
1 evőkanál vaj
8 darab kis fej vöröshagyma
2 gerezd zúzott fokhagyma
1 mokkáskanál őrölt kömény
1 mokkáskanál őrölt chili
1 mokkáskanál só a császárhúshoz
1 mokkáskanál só a tejszínes burgonyához
enyhén sós víz a burgonya főzéséhez
friss kenyér
savanyúság

Elkészítési idő: 55 perc

Elkészítés:

A császárhúst keresztben 2 ujjnyi vastagságúra szeleteljük. Ezután sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük úgy, hogy a szeletek egymás mellett, külön-külön, önállóan megálljanak. A szeletek közé kisebb méretű, tisztított, egész vöröshagymákat teszünk. A húsok tetejét egyenként megszórjuk őrölt köménnyel, őrölt chilivel és sóval. 160 fokos sütőben, 45 perc alatt ropogósra sütjük. Közben, amíg a hús sül, a megtisztított és felkockázott burgonyát enyhén sós vízben puhára főzzük. A vizet leöntjük róla, majd hozzáadjuk a vajat, a sót és annyi tejszínt, hogy összeturmixolva krémes, de ne folyós állagú legyen. Tálaláskor a húsok mellé helyezzük a sült hagymákat, a frissen elkészített tejszínes burgonyapürét, és mind a húst, mind a köretet meglocsoljuk a kisült pecsenyezsírral, amit előzőleg összekevertünk 2 gerezd zúzott fokhagymával. Friss kenyérrel, savanyúságokkal tálaljuk.

Extra tippünk:

A császárhúst akkor tudjuk még ropogósabbra sütni, ha fűszerezve legalább 1 napig a hűtőben érleljük.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a LIFE Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.