Besokalltál csokimikulásokból? Ahelyett, hogy hagynád őket megromlani, számos kreatív módon felhasználhatod az édességeket. Legyen szó forró csokoládéról, vagy ehető díszek készítéséről, a csokimikulás mindenhez kiváló alapanyagot nyújt!

Forrás: Shutterstock
Így használhatod fel a megmaradt csokimikulásokat:
1. Forró finomság
Télen nagy szezonja van a gyerekek körében a forró csokinak. Ezt az élmény viszont nem csak finommá, hanem látványossá is teheti. Csomagoljuk ki a mikulásfigurát és tegyük egy szép karácsonyi bögrébe vagy üvegpohárba. A tejet forraljuk fel, majd ha már elég meleg, akkor öntsük rá a csokoládéra. Végezetül pedig nem hiányozhat más a tetejéről, mint egy kis tejszínhab.
2. Elő a reszelővel!
A karácsonyi sütik tetején is megmutathatjuk új formában el nem használt télapó csokijainkat. Tegyük be csomagolásostul a mélyhűtőbe 1-2 órára. Ezután szedjük a le a borítást és vegyünk elő egy reszelőt. A fagyott csokiból pár pillanat alatt készíthetünk csokireszeléket.
3. Egy gyors desszert
A csokihab a világ egyik legkönnyebb sütije, azonban némi díszítéssel mégis izgalmassá varázsolhatjuk. Először verjük habbá az ízesített tojásfehérjét. Ezután olvasszuk fel télapónkat és keverjük a habba. A finomságot helyezzük a hűtőbe 2-3 órára.
4. Mindenhez jó csokikrém
Biztosan mindenkinek van egy kedvenc csokis desszertje. Ehhez is nyugodtan felhasználhatjuk a megmaradt kakaós figuráinkat. Készíthet belőle tortakrémet vagy öntetet is.
5. Kezdődjön a mártogatás
Ha valami igazán extra édességet szeretnénk a karácsonyi asztalra, akkor készítsünk fondüt. A csokiszökőkút alapjához tökéletes a télapós édesség. Szeljen hozzá epret, banánt vagy akár szárított gyümölcsöt.
6. Roppanós díszítőelem
Bármit feldobhatunk egy roppanós dekorációval, amihez kiváló ez a fajta csoki. Első lépésként olvasszuk meg, és vegyünk elő egy tálcát, habnyomót és sütőpapírt. A olvasztott csokit tegyük a zacskóba, szúrjuk ki és így máris tudunk vele karácsonyi mintákat rajzolni a sütőlapra. Végezetül pedig pihentessük a mélyhűtőben.
7. Használjuk a buborékfóliát
Előfordulhat, hogy a karácsonyi ajándékok miatt felhalmozódik otthon a buborékfólia. Nagyon érdekes ehető díszt készíthet a segítségével: az olvasztott csokit kenje rá, majd tegye a fagyasztóba.
8. Ínyenc nyalánkság
Mosson meg egy almát és vágja közepes vékonyságú szeletekre. Eztán olvassza meg a mikulást és keverjen hozzá kókuszsírt. Az almába szúrjon egy pálcikát és forgassa meg a csokiban. Ha megdermedt, akkor még fokozhatja az ízeket némi karamell szósszal.
9. Jól bevált recept
A muffin egy igazán közkedvelt édesség, ráadásul mindenkinek van hozzá egy jól bevált receptje. A megmaradt télapók tökéletesek lesznek az alap tésztába.
10. De hogyan kell olvasztani?
A legjobb, ha ezeket a csokimikulásokat gőz felett vagy a mikróban olvasztja fel. Ha mindenképpen közvetlenül a tűz fölött szeretné, akkor plusz zsiradékra (pl. vajra) is szüksége lesz, hogy ne égjen meg.


