A szilveszteri buli elmaradhatatlan étele, de mit csináljunk, ha megmaradt? A virsliből isteni fogások készíthetőek, íme néhány tipp.
A szilveszteri buli után biztosan megmarad némi étel, legfőképp a virsli. A buli elengedhetetlen fogása, amit másnap sem szabad elpazarolni, ugyanis isteni egytálételt készíthetsz belőle.

Forrás: Fanny magazin archívum
Íme, a megmaradt virsli új élete: burgonyás, káposztás egytálétel
Hozzávalók (4 személyre):
- 600 g burgonya
- só
- 200 g savanyú káposzta
- 2 db babérlevél
- 2 pár virsli
- 1 ek olaj
- 1 db póréhagyma fehér része
- bors
- tejföl
- snidling
- édesnemes paprika
Elkészítés:
- A megmosott burgonyát héjastul főzd meg bő, enyhén sós vízben. Szűrd le, hámozd meg, majd miután kihűlt, kockázd fel.
- A savanyú káposztát öblítsd át, és főzd puhára a babérlevelekkel ízesített vízben.
- A virslit karikázd fel, ha műbeles, előtte húzd le a héját. Vastag aljú serpenyőben hevítsd fel az olajat, dobj rá a felkarikázott pórét, és süsd, amíg szét nem esik gyűrűire. Ekkor add hozzá a burgonyát, a virslit, valamint a káposztát. Sózd, borsozd meg, és alaposan pirítsd össze. Tejföllel meglocsolva, frissen felaprított snidlinggel és fűszerpaprikával meghintve tálald.
Elkészítési idő: 45 perc


