Kóstoltad már Jennifer Garner specialitását? Ha nem, itt az ideje!

Shutterstock/Copyright (c) 2023 Kathy Hutchins/Shutterstock. No use without permission. - Kathy Hutchins
tészta különlegesség recept
Jennifer Garner egyik kedvenc tésztareceptje mindössze öt hozzávalóból áll: elképesztően gyorsan elkészíthető, és isteni finom – így tökéletes választás lehet a rohanós hétköznapokon. Most megmutatjuk, hogyan készítheted el ezt a villámgyors, mégis elegáns fogást, amely garantáltan a kedvenceid közé kerül!

Ha láttad Az utolsó szavai (The Last Thing He Told Me) című sorozatot, biztosan emlékszel arra a jelenetre, amelyben Jennifer Garner egy egyszerű, ínycsiklandó tésztát készít. Sokan azonnal kíváncsiak lettek rá, hogyan is készül, és milyen lehet az íze. Szerencsére a színésznő megosztotta ezt a gyors és könnyen elkészíthető receptet Pretend Cooking Show című műsorában. A Better Homes & Gardens tesztkonyhájában is kipróbálták, hogy kiderüljön, valóban olyan ellenállhatatlan-e, mint amilyennek tűnik.

Jennifer Garner tészta recept
Jennifer Garner tészta receptje ellenállhatatlanul finom
Forrás: Shutterstock

Milyen az íze Jennifer Garner kedvenc tésztájának?

A Better Homes & Gardens tesztelői szerint ez az egyszerű recept olyan, mint egy „feljavított vajas tészta”. A barna vajtól enyhén diós íze lesz, amit tökéletesen kiegészít a citrom frissessége. A ropogós zsálya pedig egy váratlan, de izgalmas pluszt ad hozzá. Ez az a fajta étel, amely sokkal kifinomultabbnak tűnik, mint amennyire az alapanyagai sugallnák.

Hogyan készítsd el Jennifer Garner 5 hozzávalós tésztáját?

Ez az a fajta recept, amit mindig érdemes kéznél tartani, ha gyors vacsorára van szükséged. Íme a rövid útmutató az elkészítéshez:

Hozzávalók

  • 450 gramm linguine tészta
  • 113 gramm sótlan vaj
  • 12 friss zsályalevél 
  • 1 citrom, kifacsart
  • 150 gramm frissen reszelt Parmigiano Reggiano
  • Só és fekete bors

Elkészítése

  1. Főzd meg a linguine tésztát a csomagolás utasításai szerint, majd – egy csésze főzővizet félretéve – szűrd le.
  2. Egy serpenyőben, közepes lángon olvaszd meg vajat, és add hozzá a 12 db friss zsályalevelet. Hagyd, hogy a vaj megbarnuljon és a zsályalevelek ropogósra süljenek (kb. 7 perc).
  3. Öntsd hozzá a frissen facsart citromlevet, majd add hozzá a főtt tésztát, és keverd össze. Öntsd hozzá a félretett tésztavizet is, hogy krémesebb legyen.
  4. Végül szórd meg frissen reszelt parmezánnal, sóval és borssal.

Tippek, hogy a tészta tökéletes és ellenállhatatlan legyen

  • Ne hagyd felügyelet nélkül a vajat! A vaj pillanatok alatt odaéghet, ezért érdemes folyamatosan figyelni és enyhén rázogatni a serpenyőt, hogy a tejfehérjék ne sötétedjenek be túlságosan.
  • Friss zsályát használj – egész évben lehet kapni.
  • Ha nem szereted a ropogós zsályaleveleket, kiveheted őket a végén. Az ízüket így is beleadják a vajba, de nem lesznek benne a tésztában.
  • Ha imádod a citromos ízt, reszelt citromhéjat is adhatsz a szószhoz.
  • Ez a recept a frissen reszelt parmezánért kiált – és rengetegért!
Karfiolpizza: alacsony szénhidráttartalmú és isteni finomIsmered a legfinomabb vegán lasagne receptjét? Ezzel garantáltan sikered lesz!Egyszerű titok, amivel a klasszikus carbonara még krémesebb lesz

 


 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a LIFE Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.