Ez az egyszerű, tormával megbolondított retekleves tökéletesen illik az ünnepi hangulathoz: kellemesen krémes állagával, finoman fűszeres ízével biztosan sikert arat.

Forrás: Shutterstock
Húsvét 2025-ben: idén próbáld ki a retekkrémlevest!
Hozzávalók (4 személyre):
- 2 csokor hónapos retek 1 fej
- vöröshagyma 100 g zellergumó
- 1 db fehérrépa 30 g vaj 300 ml zöldségleves-alaplé 500 g főzőtejszín só bors 1 tk reszelt torma
- zsázsa 4 csipet őrölt szerecsendió
A retkeket tisztítsuk meg. Válasszunk ki 2-3 db kisebb szemet a díszítéshez, ezeket nagyon vékonyan szeleteljük fel, azután tegyük félre. A többit aprítsuk finomra a meghámozott hagymával együtt. A zellert és a fehérrépát szintén tisztítsuk meg, vágjuk apró darabokra.
Lábasban forrósítsuk fel a vajat, pirítsuk meg rajta a hagymát, a retket, a zellert és a fehérrépát. Öntsük fel az alaplével, forraljuk fel, és főzzük kb. 15 percig, vagy amíg a zöldségek meg nem puhulnak. Adjuk hozzá a főzőtejszínt, sózzuk és borsozzuk meg, majd botmixerrel pürésítsük. Végül keverjük bele a tormát,
és osszuk el a tányérokban. Tálaljuk zsázsával, a félretett retekszeletekkel, valamint 1-1 csipet szerecsendióval megszórva.
Elkészítési idő: 40 perc


