A húsvéti sonka mindenki kedvence, de van, aki azt a fogást inkább ebédre tartogatja. Nekik lehet jó választás ez a tojáskrémes-sonkás bundás kenyér.

Forrás: Fanny magazin
Húsvéti reggeli másképp? A tojáskrémes-sonkás bundás kenyér pillanatok alatt készen van
A húsvét 2025-ben se indulhat sonkás fogás nélkül. A tojáskrémes-sonkás bundás kenyér a gyerekek kedvenc reggelije lehet, de azoknak is jó választás, akik nem akarják már degeszre enni magukat húsvét reggel.
Hozzávalók (8 darabhoz):
- 4 db főtt tojás
- 1 evőkanál mustár
- 1 teáskanál csemege reszelt torma
- só
- 16 szelet toast kenyér
- 16 kisebb szelet sonka (kb. 150 g)
- 200 ml napraforgóolaj a sütéshez
- 5 db tojás
Elkészítés:
1. A megpucolt főtt tojásokat törjük krémesre a mustárral és a tormával, ízlés szerint sózzuk meg. Az összes kenyérszelet egyik oldalát kenjük meg a krémmel.
2. A kenyerek felére tegyünk sonkaszeleteket, és fedjük be a többi kenyérrel. Jól nyomkodjuk össze.
3. Egy serpenyőben melegítsük fel közepesen forróra az olajat. Közben egy mélytányérban verjük fel a tojásokat, és mártsunk meg benne a töltött kenyerek minden oldalát. Csepegtessük le, majd az olajban süssük aranybarnára, és tegyük konyhai papírtörlőre.
4. Tálaljuk zöldségekkel vagy salátával a bundás kenyereket.
Tipp: 1-1 vékony szelet sajtot is tehetünk a bundás kenyerekbe, vagy miután elkészültek, reszelhetünk a tetejükre egy kevés sajtot.


