Hűsítő ízrobbanás: sárgadinnyeleves roppanós sonkával és bazsalikommal megbolondítva - RECEPT

Próbáltad már a sárgadinnyét sonkával? Ez a mennyei párosítás a prosciutto e melone, az olaszok egyik kedvenc előétele. Most egy trükkös csavarral egy igazán trendi gyümölcslevest készíthetsz belőle, ami kifejezetten frissítő a nyári hőségben. A sárgadinnyeleves alakbarát és pikk-pakk elkészíthető, tökéletes választás, ha valami különlegességre vágysz.
A sárgadinnye rengeteg értékes tápanyagot tartalmaz, így nemcsak felfrissít, de az egészségednek is jót tesz. Készítsd el ezt a hűsítő levest, ami ízeivel garantáltan mosolyt csal majd az arcodra a legforróbb nyári napokon!
Elkészítési idő: 30 perc + hűtés
Egy adag kb.: 150 kcal
1. A dinnyét vágd félbe, magozd ki, hámozd meg, majd kockázd fel a gyümölcshúst. A bazsalikomágakat mosd és szárogasd meg, kettőről csipkedd le a leveleket.
2. Tedd tálba a dinnyét, a bazsalikomleveleket, valamint a bort, és botmixerrel pürésítsd. Ha túl sűrűnek találod a levest, adj hozzá egy kevés vizet. Ízlés szerint sózd, borsozd meg, és tedd a hűtőbe 1-2 órára.
3. Egy serpenyőben forrósítsd fel az olívaolajat, és süsd rajta ropogósra a sonkaszeleteket kb. 3 perc alatt. Konyhai papírtörlőre szedve itasd le róluk a felesleges zsiradékot.
4. Töltsd poharakba vagy tálkákba a levest, és a kisebb darabokra tördelt sonkával, valamint a megmaradt bazsalikomág lecsipkedett leveleivel díszítve tálald.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.