Ha eddig nem tudtad, hogy a csicseriborsó milyen egészséges, ezért nem is fogyasztottad, akkor most irány a bolt, és szerezz be belőle jó sokat! Ez a hozzávaló ugyanis a zsírégető salátareceptünk ékköve.

Forrás: Shutterstock
Zsírégető saláta, amitől jobb lesz a közérzeted is
A csicseriborsó nemcsak hummuszként finom, hanem megsütve is! Ez a hüvelyesek családjába tartozó mag igazán sokoldalú és tápláló élelmiszer, amely csökkenti a vércukorszintet, véd a szívbetegségek és a rák ellen, és ami a legfontosabb, javítja a testsúlykontrollt is! Tele van vitaminokkal, rostokkal és fehérjékkel, amelyek segítenek az étvágy szabályozásában is.
A csicseriborsó ugyanis lelassítja az emésztést, így hosszabb ideig érezheted azt, hogy tele vagy.
De lássuk a receptet!
Csicseriborsós zsírégető saláta
Hozzávalók:
- 300 kockára vágott halloumi sajt
- 2 ek. forró méz
- 1 tk. chili pehely
- 570 g csicseriborsó
- 1 tk. paprika
- ½ kígyóuborka felszeletelve
- 3 paradicsom felszeletelve
- ½ vöröshagyma felszeletelve
- 1 sárga paprika felszeletelve
- 1 marék finomra vágott koriander
Hozzávalók az öntethez:
- 1 citrom leve
- 1 ek. méz
- 2 ek. extra szűz olívaolaj
- só és bors ízlés szerint
Elkészítés:
- Melegítsünk fel olajat közepes lángon egy serpenyőben. Ha eléggé felforrósodik, akkor adjuk hozzá a halloumit, a forró mézet és a chilipelyheket. Süssük kb. 5 percig, amíg aranybarna lesz.
- Melegítsük elő a sütőt 200 °C-ra. Tegyük a csicseriborsót egy tepsibe, adjunk hozzá olajat, sót és paprikát, majd süssük kb. 30 percig, amíg ropogós nem lesz.
- Keverjük össze egy kis tálban az öntet hozzávalóit.
- Vágjuk fel a zöldségeket és a koriandert, és tegyük egy nagy tálba a pirított halloumi sajttal és a sült csicseriborsóval együtt.
- Öntsük rá az öntetet, és keverjük össze.
Ha pedig elakadnál, akkor csak lesd meg a videót, amelyben lépésről lépésre tudod követni a saláta elkészítését.


