Húsimádó csajok figyelem: itt a mennyei 350 kalóriás burgervacsi receptje

diéta recept burger
A sok kiadós, ünnepi étel után jól fog esni egy könnyű vacsora, ráadásul ennyi kompenzációval a mérleg sem fog rút számokat mutatni. Hidd el, egy komplett esti étkezés belefér mindössze 350 kalóriába! Mutatjuk a legjobb diétás vacsorareceptet, a húsimádó burgert!

A karácsony alatt hajlamosak vagyunk többet enni, ami teljesen természetes. Ilyenkor nehezebb visszarázódni a normális kerékvágásba, nemhogy a diétába. Ha te is könnyedebb ételekre vágysz a nagy karácsonyi hajrá után, itt a húsimádó burger receptje, amely mindössze 350 kalória. Ezt a diétás vacsorareceptet neked is ki kell próbálnod!

350 kalóriás húsimádó burger, diétás vacsora recept
Diétás vacsorarecept: íme a húsimádó burger.
Forrás: Shutterstock

Diétás vacsora 350 kalóriából

  • A 350 kalóriás ételek hatékonyan támogatják a súlykontrollt. 
  • Kiegyensúlyozott táplálkozást biztosítanak, megakadályozzák a túlevést, és kielégítő, ízletes lehetőségeket kínálnak felesleges kalóriák nélkül.
  • Íme a darált húsos burger karcsúsodni vágyó húsimádóknak.

Akárcsak a szupermodell pizza receptjét, most mindenki ezt a darált húsos burgert készíti el. Vannak, akiknek a húsból soha nem elég. A húsimádóknak sem kell lemondaniuk kedvenceikről a sikeres diéta kedvéért. Csak arra kell ügyelni, hogy soványabb típusú húsok kerüljenek este az asztalra. Mutatjuk a legjobb burger receptet, amely tökéletes társa lesz diétádnak. 

Húsimádó diétás burger 

Hozzávalók 2 személyre:

  • 2 darab teljes kiőrlésű lisztből készült zsemle
  • 20 dkg darált pulykahús
  • fél vöröshagyma
  • fél zöldpaprika
  • 2 paradicsom
  • 1 evőkanál worcester szósz
  • 1 kisebb csilipaprika
  • pár karika póréhagyma
  • olívaolaj
  • kevés víz
  • só, bors, oregánó, bazsalikom

Elkészítés:

Egy teflonserpenyőben hevítsünk nagyon kevés olajat, erre kerüljön az apró kockákra vágott vöröshagyma, valamint a feldarabolt zöldpaprika. Kevés párolás után hozzáadhatjuk a húst. Pirítsuk át jó alaposan, majd dobjuk a húshoz a héjától megszabadított, felkockázott paradicsomot. Némi összeforgatás után adjuk hozzá a szószt, a csilipaprikát, valamint a pórét. Kevés vizet öntsünk alá, majd tíz percig pároljuk a ragut fedő alatt. Tíz perc után vegyük le a fedőt, majd magas lángon sűrítsük vissza a darált húsos ragut. Ízesítsük a fűszerekkel, vágjuk félbe a zsemlét, halmozzuk bele a ragut, kovászos vagy ecetes uborkával fogyasszuk.

  • Elkészítési idő: 30 perc
  • 317 kcal/adag
  • Fehérje: 22 gramm
  • Szénhidrát: 34 gramm
  • Zsír: 5 gramm
  • Rosttartalom: 5 gramm

Tekintsd meg további diétás receptjeinket:

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a LIFE Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.