A palacsinta mindig a családi kedvencek között szerepel, de a sütőtök hozzáadásával egészen új dimenzióba kerül. Ez a puha, fűszeres változat nemcsak mennyei ízű, hanem látványra is tökéletes. Ráadásul a sütőtökös palacsinta kevesebb cukrot is tartalmaz a természetesen édes hozzávalók miatt.

Forrás: Shutterstock
Sütőtökös palacsintarecept mézzel és fahéjjal – A szezon legillatosabb diétabarát desszertje
A sütőtök nemcsak finom, hanem kifejezetten jót tesz a szervezetnek: tele van A-, C- és E-vitaminnal, valamint béta-karotinnal, ami támogatja az immunrendszert és segít megőrizni a bőr egészségét. Tipp: ha még krémesebb palacsintát szeretnél, keverj a tésztába egy evőkanál joghurtot vagy egy kevés olvasztott vajat – így még selymesebb lesz az állaga.
Hozzávalók (kb. 10 darabhoz):
A tésztához:
20 dkg liszt
4–5 dl tej
2 tojás
1 csipet só
½ dl olaj
kevés olaj vagy vaj a sütéshez
Az ízesítéshez:
½ kisebb sütőtök
őrölt fahéj
méz
csipet gyömbér
Elkészítés:
A tojásokat a sóval habosra keverjük, majd felváltva hozzáadjuk a lisztet és a tejet, hogy sima, csomómentes tésztát kapjunk. Belekeverjük az olajat, majd pihentetjük 10–15 percet. A sütőtököt finomra reszeljük, és a tésztába forgatjuk. Közepes lángon aranybarnára sütjük mindkét oldalát.
Tálaláskor fahéjjal megszórjuk és mézzel meglocsoljuk, de gyömbérrel vagy egy kevés kakaóval is feldobható.
Ez a sütőtökös palacsinta nemcsak illatos és puha, hanem kifejezetten egészséges is. A sütőtök vitaminjai és antioxidánsai segítenek feltölteni a szervezetet, miközben a fűszeres ízek melegséget visznek a hideg napokba. Egyszerű, mégis különleges desszert, ami garantáltan mosolyt csal mindenki arcára és még a diétádba is beillesztheted.
Ha további alakbarát ételekre vágy, ezek is érdekelhetnek:


