Ez a könnyed desszert kitűnően illik a télhez. Egyrészt, mert feldobja a hangulatod a borús napokon, másrészt mert a panna cotta kitűnő méregtelenítő édesség a fő hozzávalóinak köszönhetően. Járj el a recept szerint, és élvezd, hogy kívül-belül felfrssít!
A mandarin illata és íze, a gyömbér enyhe csípőssége C-vitaminokkal és antioxidánsokkal tölt fel, egyfajta „páncélt” ad a hideg téli hónapokra és sikerrel veszi fel a harcot a megfázással is. Ez a méregtelenítő édesség az egyik kedvenced lesz, csak készítsd el, kanalazd és élvezd!
Méregtelenítő édesség téli kiadásban: panna cotta mandarinnal és gyömbérrel. Forrás: Shutterstock
Ezeket talán nem is tudtad a méregtelenítő édesség alapanyagairól
A mandarint Kínában már több ezer éve termesztik, nevét a császári hivatalnokokról, a mandarinokról kapta, akik a bölcsesség és a nélkölözhetetlenség szimbólumai voltak.
Hozzájárul a tisztább vérkeringéshez, ugyanis segíti a salakanyagok kiürülését a szervezetből.
A gyömbérben lévő fenolos vegyületek csökkentik a bélirritációt, és segítik az epe termelődését.
Ez nem a kalsszikus panna cotta receptje: a mandarinos-gyömbéres méregtelenítő édesség
Hogy miért érdemes beépítened az életmódodba a desszerteket, például ezt a rendhagyó panna cottát? Mert a gyömbér, akárcsak a gyömbérvíz, serkentő és emésztéstámogató hatású. (Magas vérnyomásban szenvedőknek fogyasztása viszont nem ajánlott, mint néhány reggeli étel sem). Azoknak akik szeretnének megválni a szervezetükben felgyülemlett méreganyagoktól, vagy egyszerűen csak egy megbízható méregtelenítő, puffadást enyhítő pohárdesszertet keresnek, nagyon is beválhat.
A porzselatint szórd egy kevés hideg vízbe, hagyd megdagadni úgy 5 percig. A lapzselatint vízbe kell áztatnod, ez esetbe is várj 5 percet.
Most következik a panna cotta alapja: a tejszínt, a kókusztejet, a mézet egy kisebb edényben/lábasban melegítsd, de ügyelj arra, hogy ne forrald! Időközbe add hozzá a vaníliát.
A megduzzadt zselatint keverd a meleg tejszínes-tejes-mézes keverékhez.
Öntsd a masszát poharakba, majd tedd őket hűtőbe legalább 2 órára, hogy a krém megszilárduljon.
Mandarinos–gyömbéres réteghez használd a mandarin levét, húsát, a reszelt héját, a gyömbért és mézet – ezeket mind egy kis lábosban melegítsd fel, de ezt se forrald fel!
Hagyd kicsit hűlni, majd óvatosan öntsd a panna cotta tetejére, és hűtsd további 1–2 órát. Igen, ez ilyen „várakozós” édesség. A kihűlt, megdermedt méregtelenítő panna cottát díszítsd kedvedre mandarinszeletekkel, mentalevéllel vagy némi reszelt mandarinhéjjal.
A legfrissebb hírekért kövess minket a LIFE Google News oldalán is!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.