Marcipános szaloncukor 20 perc alatt – Ez lesz az idei kedvenc édesség

karácsony marcipános szaloncukor recept
A házi szaloncukor készítése igazi karácsonyi élmény, amely egyszerre kreatív, gyors és varázslatos. A szaloncukor készítése során a klasszikus ízeket is új formába önthetjük, például egy mennyei marcipános szaloncukor segítségével.

A marcipán és a narancs találkozása az ünnepek egyik legfinomabb párosítása, ezért nem véletlen, hogy sok családban ez a kedvenc karácsonyi íz. A szaloncukor készítése házilag néhány lépésben megoldható, és sokkal finomabb, mint a bolti alternatívák. A narancsos–marcipános töltelék illatos, puha és gazdag, az étcsokoládé-bevonat pedig tökéletesen kerekíti az ízeket. Ez a marcipános szaloncukor nemcsak mutatós, de ajándéknak is tökéletes.

Szaloncukor készítése házilag: anya és gyereke sütnek a konyhában.
Szaloncukor készítése házilag: a narancsos-marcipános változat igazi különlegesség.
Forrás: Shutterstock

Narancsos-marcipános szaloncukor – Szaloncukor készítése házilag narancsos csavarral

A marcipán a karácsonyi desszertek egyik legnépszerűbb alapanyaga, hiszen egyszerre lágy, édes és elegáns. A kandírozott narancshéj friss citrusossága még tovább emeli az édesség szintjét, miközben a csokoládé roppanós külsőt ad neki. A házi szaloncukor készítése így gyors, finom és nagyon ünnepi.

Hozzávalók (20–25 szemhez):

  • 150 g natúr marcipánmassza
  • 50 g kandírozott narancshéj
  • 1 ek porcukor (a gyúráshoz)
  • 150 g min. 65%-os étcsokoládé

Elkészítés:

A marcipánmasszát nagylyukú reszelőn reszeljük le. A kandírozott narancshéjat aprítsuk finomra, majd porcukros kézzel gyúrjuk össze a marcipánnal. Formázzunk a masszából ovális szaloncukor-alapokat.

A csokoládét vízgőz felett olvasszuk meg. A marcipános falatokat villával mártsuk bele, az edény szélén húzzuk le a felesleget, majd sütőpapírra téve hagyjuk teljesen megdermedni.

Elkészítési idő: 20 perc

A szaloncukor világában számos praktikus és izgalmas tudnivaló akad. Sokan már előre tájékozódnak egy átfogó szaloncukor vásárlási kisokos segítségével, hogy megtudják, mely ízek és típusok a legkedveltebbek. A hagyomány kedvelői számára különösen érdekes lehet a szaloncukor meséje, amely bemutatja, hogyan vált ez az édesség a magyar karácsony ikonikus darabjává.

Az ünnepi időszak desszertkínálata a szaloncukron kívül is nagyon sokszínű: válogathatunk más országok karácsonyi süteményei közül, amelyek inspirációt adhatnak saját ünnepi menünk összeállításához. A világ kedvenc karácsonyi édességei mellett persze készíthetünk olyan finomságokat is, amelyek az egészségünknek is jót tesznek.

Így lesz tökéletes a marcipános szaloncukor

A szaloncukor készítése házilag igazán élvezetes folyamat, amelynek eredménye egy puha, illatos és csodás textúrájú édesség. A marcipán és a narancs harmonikus párosa adja meg ennek a marcipános szaloncukornak a karakterét, amely a csokoládébevonattal együtt teljes ünnepi élményt nyújt. Gyors, mutatós és finom, tökéletes választás a karácsonyfa alá vagy az ünnepi asztalra.

A szaloncukorról és más karácsonyi édességekről olvass itt:

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a LIFE Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.