Michael Jackson halála gyógyszer orvos tárgyalás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Halála napján a helyszínelők egy gyermekméretű porcelánbabát találtak Michael Jackson ágyában - derült ki a popsztár magánorvosának tárgyalásán.



AFP
AFP

Michael Jackson egészségügyi állapotáról árulkodott az is, hogy a szerdai tárgyaláson az esküdteknek bemutatták az énekes otthonában talált óriási gyógyszerkészletet, és lejátszották azt a hangfelvételt, amelyen Jackson összemosódó beszéddel arról vall, hogy érzi az elhagyott gyermekek fájdalmát, mert neki nem volt igazi gyerekkora. A lefoglalt gyógyszerek mennyisége legalább olyan sokkolóan hatott, mint a síron túli hangfelvétel, amelyen a pop királya arról is beszélt, mennyire fontos számára, hogy a londoni O2 Arénába szervezett nagy visszatérését siker koronázza. Azt akarta, hogy rajongói "a világ legnagyobb előadóművészeként" tiszteljék.

A felvételt egyébként Jackson magánorvosa, Conrad Murray készítette telefonjával. Az ügyészség azt állítja, hogy a rögzített telefonhívás idején az énekes Propofol hatása alatt állt.

Jackson arról is beszélt a felvételen, hogy a "This Is It" turné több milliós bevételét a világ legnagyobb gyermekkórházának felépítésére fordítja, amelyben játszószobát és mozit is kialakítanak. A sztár úgy érezte, hogy a gyerekek azért nem tudnak meggyógyulni, mert lehangoltak, nincs lehetőségük játékra és szórakozásra. Ezen akart változtatni tervével.

Amikor orvosa, Murray, megkérdezte tőle, hogy jól van-e, csak annyit válaszolt: alszom.

Az 58 éves orvos ártatlannak vallotta magát abban a vádban, hogy ő okozta volna Jackson 2009. június 25-én bekövetkezett halálát azzal, hogy halálos adag Propofolt adott be neki, amit egyébként csak kórházban szabadna alkalmazni. Ha bűnösnek találják nem szándékos emberölésben, négy évig terjedő szabadságvesztésre ítélheti a bíróság.

Bemutatták az elhunyt Michael Jacksonról készült képet a bíróságonhttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20110928-birosag-elott-michael-jackson-orvosa.htmlEltávolították parazita ikertestvérét - túl van a műtéten a nyolc végtaggal született indiai kisfiúhttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20111006-tul-van-a-muteten-a-nyolc-vegtaggal-szuletett-indiai-kisfiu.htmlGyermekkorában megégett a mellkasa - új melleket és mellbimbót kapott Helénahttp://www.life.hu/ujtestujelet/20110929-helena-rekonstrukcios-mellplasztikaja-gyerekkori-egesi-serulesenek-muteti-korrigalasa.html9 helyzet, amikor csak az alkohol segíthttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20111004-az-alkohol-jotekony-hatasai.htmlA nő, aki belehalhat, ha elalszikhttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20110930-a-no-aki-belehalhat-ha-elalszik.htmlPajzsmirigybetegsége miatt 20 kilót hízott Mary Zsuzsihttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20110930-pajzsmirigybetegsege-miatt-20-kilot-hizott-mary-zsuzsi.htmlStadler: Stohlnak nagyobb az esélye a túlélésrehttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20110928-stadler-stohlnak-nagyobb-az-eselye-a-tulelesre.htmlÚj arcot kapott a nő, akinek a férje szétroncsolta az arcáthttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20110927-uj-arcot-kapott-a-no-akinek-a-ferje-szetroncsolta-az.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.