1 éve küzd a felépülésért Michael Schumacher

Forrás: AFP/Yasuyoshi Chiba -
síbaleset Sabine Kehm Svájc rehabilitáció agysérülés kóma Forma-1 Michael Schumacher évforduló
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Michael Schumacher 2013. december 29-én, azaz pont 1 éve szenvedett életveszélyes sérülést síelés közben. A hétszeres Forma-1-világbajnok két agyműtét és hosszú kóma után most svájci otthonában gyógyul. Menedzsere szerint nem igaz, hogy javul az állapota és még hosszú út áll előtte...

Pontosan egy éve szenvedett súlyos balesetet Michael Schumacher a francia Alpokban, ahol fiával síelt. Elesett, feje olyan erővel csapódott egy sziklának, hogy sisakja darabokra tört. Ha nincs rajta fejvédő, azonnal életét veszti. Mentőhelikopterrel vitték a grenoble-i kórházba, az első hírek még arról szóltak, hogy állapota stabil.

Forrás: AFP/Patrick Hertzog

Majd kiderült, hogy ennél sokkal súlyosabb a helyzet és az ex-pilóta kómábaesett. Két agyműtéten esett át.
Később megtudtuk, hogy a sisakján viselt kamera rögzítette a balesetet és körülményeit. E szerint Schumi megfelelő tempóban haladt. Felmerült a pálya üzemeltetőjének felelőssége is, és az a hír is, hogy az egykori autóversenyző barátja kislányának segített, amikor megtörtént a baj.

„Nem az a kérdés, hogy maradandó károsodása lesz-e a síbalesetet szenvedett Michael Schumachernek, hanem hogy életben marad-e egyáltalán" - így nyilatkozott korábban egy magyar sebész az OrigónakSchumacher állapotával kapcsolatban.

Közben a sportoló állapotáról egyre több ellentmondásoshír jelent meg. Így májusban hírzárlatot rendeltek el.

Nyáron végre jó hírek is érkeztek: Schumacher felébredt a kómából és rehabilitációs osztályra került.

Forrás: AFP/Yasuyoshi Chiba

Szeptemberben hazaengedték a kórházból a Forma-1-legendát, aki speciális körülmények között, horror összegekért a család svájci otthonában gyógyul.

Felesége, Corinna azt reméli, hogy jövő nyárra már annyira megerősödik férje, hogy képes lesz tolószékben ülni.

Állapota azonban úgy tűnik, mégsem javul. A szomorú évforduló kapcsán Schumi menedzsere röviden nyilatkozott. "Nem tudom megerősíteni a javulásáról szóló híreket" - mondta Sabine Kehm a Reutersnek. Hozzátette: Schumacher a sérüléseinek megfelelően javulást mutat ugyan, de még hosszú út áll előtte – tudósít az MTI.

Korábban Philippe Streiff, volt Forma-1-es versenyző azt nyilatkozta,hogy Schumacher már megismeri a környezetében lévő embereket és azon igyekszik, hogy egyenesen tudjon ülni.

Kolléganőnk korábban megható gondolatokat osztott meg a világklasszis sportolóról 45. születésnapja alkalmából. Hogyan vált példaképpé és favorittá? Vajon hány világrekord fűződik a nevéhez? Kattints IDEa cikkért!

/1401/Aki_F201413015348

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.